Десет дни след ареста си бившият зам.-министър на екологията Красимир

...
Десет дни след ареста си бившият зам.-министър на екологията Красимир
Коментари Харесай

Проговориха двама обвиняеми по аферата с опасните отпадъци

Десет дни след ареста си някогашният зам.-министър на екологията Красимир Живков и предприемачът Атанас Бобоков проговориха през днешния ден пред медиите.

Това стана по време на една от почивките на съвещанието на Апелативния профилиран съд, който би трябвало да реши ще бъдат ли дефинитивно арестувани под стража - петима от обвинените за аферата с рисковия отпадък, съобщи БНР.

Освен Живков и Бобоков, да бъдат пуснати на независимост желаят и някогашният началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен Габриел Савов и предприемачите Николай Миховски и Айгюн Еминов.

Красимир Живков е взел участие в проведената незаконна група от самото ѝ основаване

Прокуратурата е срещу и показа на съда три тома нови доказателства. Сред тях - разпити на очевидци, уличаващи някогашния заместител екоминистър за присъединяване в незаконна група от началото на 2014 година до момента, и разпит пред очевидец на също обвинения някогашен чиновник на братя Бобокови Васил Богданов, който споделя за тяхната роля в схемата.

Красимир Живков и Атанас Бобоков разясниха обвиняванията. Недоумявам и не разбирам, или е неточност, или е поръчка. Обвиняват ме в група с хора, които не ги познавам, сподели Живков.

Аз го приписвам на този битка с олигарсите, което е доста необичайно. Аз съм фабрикант, сподели Бобоков. Какъв отпадък? Той е единствено в главата на прокуратурата, добави той.

Живков пък изясни, че познава единствено някогашния началник на екоинспекцията в Плевен. Габриел Савов по спомените му бил симпатизант или член на Вътрешна македонска революционна организация. От братята Бобокови пък познавал освободения против един милион лв. Пламен Бобоков.

Според прокуратурата обаче доказателства против групата имало. Анализът им продължавал, а кръгът на обвинените можел да се разшири.

Атанас Бобоков се отдръпна като изпълнителен шеф на "Монбат "

Тези петимата трябвало да са в ареста, с цел да не попречат на следствието, сподели прокурор Людмил Коюмджиев.

Всеки един човек може да повлияе на различен, да каже истина, да затаи истина, да прикрие, когато се употребява с известно име в обществото и има допирни точки с доста лица. Всички имат такава опция, добави той.

Запитана дали ще се отрази словоохотливостта на Богданов, чийто протокол от разпит прокуратурата популяризира през вчерашния ден, на неговото процесуално качество наблюдаващият прокурор Генка Брезашка сподели: "Това е извънредно в целта на прокуратурата и ще преценим “ и удостовери, че той ще остане обвинен ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР