Десет автомобила, произведени преди 2004 г. замърсяват въздуха колкото сто

...
Десет автомобила, произведени преди 2004 г. замърсяват въздуха колкото сто
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ: Газ анализаторите са безсмислени

Десет автомобила, създадени преди 2004 година замърсяват въздуха колкото 100 коли, създадени по-късно, само че всички дават отговор на стандарта, заложен от производителя

Акцията с газ анализаторите за надзор на равнищата на нездравословните изпарения от колите е безсмислена, такова мнение изрази пред радио „ Дарик “ някогашният началник на КАТ Пътна полиция Алекси Стратиев.



По думите му 10 автомобила, създадени преди 2004 година замърсяват въздуха колкото 100 коли, създадени по-късно, само че всички дават отговор на стандарта, заложен от производителя.

Стратиев направи коментара си във връзка новата самодейност на пътна полиция, Столична община и екоминистерството, които взеха решение да се борят с нездравословните излъчвания на колите още преди регистрирането им.

Преди няколко дни София подари на столичния КАТ 7 газ анализатора, които ще мерят какъв брой нездравословни газове излъчват колите. Идеята е да не се издава регистрация на водачите, в случай че нормите са надвишени.



„ Целенасочено ще стопираме остарели коли, които се движат по улиците на София. Ще вършим техническа проверка”, разяснява предходната седмица началникът на Отдел „ Пътна полиция” към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев.

„ Когато се установяват стойности над допустимите, ще бъде формиран акт на лидера и автомобилът се стопира от придвижване, до момента в който не оправи автомобила, няма да бъде пускан”, уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР