Дерогацията за България от ембаргото върху вноса на руски петрол

...
Дерогацията за България от ембаргото върху вноса на руски петрол
Коментари Харесай

ЕК: Дерогацията е поискана в полза на българите, а не да се прави търговия и износ

Дерогацията за България от ембаргото върху вноса на съветски нефт е изключение, което е обещано в интерес на българските жители, с цел да не страдат те от наложените наказания, а не с цел да се прави търговия и експорт. Това удостовери пред Нова ТВ ръководителят на Представителството на Европейска комисия у нас Чавдар Кюланов.

" Изключението е поискано от българските управляващи с аргумента, че то ще бъде в интерес на българските жители ", уточни Кюланов и изясни, че си има регламенти, които при нарушаване Европейска комисия ще стартира съответната инспекция и може да се стигне в това число и до наказателна процедура във времето.

На въпрос дали дерогацията е в действителност използвана, Кюланов направи конкретизиране, че не е специалист в областта на петрола и петролните артикули. Той обаче увери, че Европейска комисия се грижи за жителите на Европейския съюз и не дава неприложими позволения. Дълго е обсъждано за какво цените не са 2 лв., а са 3 лв. в България, а оповестената цена от 5 лв. наподобява спекулативна, посочи представителят на Европейска комисия у нас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР