Дербито между Андерлехт и Генк ще се играе отново Дербито

...
Дербито между Андерлехт и Генк ще се играе отново Дербито
Коментари Харесай

В Белгия ще преиграват мач заради грешка на ВАР

Дербито сред Андерлехт и Генк ще се играе още веднъж
Дербито от белгийската Про лига сред Андерлехт и Генк ще се преиграе. Причина за това е неточност на системата ВАР в дуел, извоюван от домакините от Андерлехт с 2:1 на 22 декември предходната година.

Тогава системата анулира гол на гостите, който бе маркиран след осъществяване на дузпа. Вратарят на Андерлехт Каспер Шмайхел избави осъществяването на Брайън Хейнен от бялата точка, след което Ира Сор дотича и означи от добавка.

Попадението му обаче не бе зачетено, защото след консултация с ВАР съдиите регистрираха, че Сор е бил влезнал по-рано в наказателното поле.

Но пропуснаха това, че двама играчи на Андерлехт бяха създали същото.

Правилата на играта гласят, че в случай че по едно и също време играчи на двата тима са влезнали по-рано в наказателното поле, то тогава дузпата би трябвало да бъде изпълнена още веднъж - без значение дали е маркирана или не.

До този процес на обстановката се стигна след публична тъжба от страна на Генк.

Все още няма планувана дата за преиграването. Сходна обстановка имаше през октомври предходната година, когато Премиър лийг отхвърли да насрочи преиграване при загубата на Ливърпул от Тотнъм, белязана от кавги с ВАР.

Генк е пети в класирането, до момента в който рекордьорите по извоювани трофеи от Андерлехт са втори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР