Der Spiegel съобщи за съществуването на определен поверителен документ, в

...
Der Spiegel съобщи за съществуването на определен поверителен документ, в
Коментари Харесай

Немци пуснаха секретен документ: Готвят Германия за война с Русия

Der Spiegel заяви за съществуването на избран конфиденциален документ, в който основният контрольор на Бундесвера Еберхард Цорн подрежда на немските въоръжени сили „ да се приготвят по-ефективно за идния спор с Русия “. Това е двойно необичайно, защото съгласно социологическите изследвания половината от жителите на Германия са на страната на Русия в спора с Украйна.

В Германия през последните няколко месеца за първи път се чуха изказвания за въоръжен спор с Русия. Когато обаче министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах се изцепи за „ войната с Путин “, това провокира единствено усмивка. Освен това бързо беше атакуван чиновникът, който си отвори устата за нещо, което не е от неговия сан подготвеност. Но когато цялостен военачалник на поста си приказва за допустима война, това, видите ли, към този момент е съществено.

Разбира се, Цорн, като експерт, надали има вяра в действителността на съветската офанзива против Германия. Какво тогава стои зад военните мерки на Германия? И най-важното кой стои зад тях?

Украйна разоръжи Бундесвера

Ако не навлизате в детайлности и отхвърлите откровената агитация, тогава същността на обсъждания документ се свежда до следното: Германия не би трябвало да разчита на Европейски Съюз и НАТО за защита. Напротив, належащо е да реформира и оборудва личната си войска.

Очевидно доставките на оръжие за Украйна съществено отслабиха въоръжените сили на Германия. Обхватът на тези доставки е доста просторен: системи за противовъздушна защита, РСЗО, самоходни гаубици, муниции, камиони, пикапи, военно съоръжение, комплекти за първа помощ. Беше казано, че цената на цялата тази " другарска помощ " е към 2 милиарда евро, само че тази цифра е доста съмнителна.

Представители на немския военно-промишлен комплекс обявиха доскоро повече от месец, че складовете на Бундесвера в действителност са опустошени: в тях остават два дни на дейни военни дейности.

Според комисаря по защитата на Бундестага Ева Хьогл ще са нужни към 20 милиарда евро за попълване на запасите на Германия. Според други оценки е нужна сума от 30 милиарда евро.

Забележка: това са единствено амуниции!

Ключовият въпрос е кой ще въоръжава Бундесвера след всички тези „ приятелски “ жестове към Киев? Точно по тази тематика в Германия неотдавна избухна сериозен скандал.

Ще въоръжат ли Съединени американски щати Германия?

В средата на ноември се случи невероятното: представители на немския военно-промишлен комплекс, които заради спецификата на работата си бяха привикнали да вземат решение всички проблеми с управляващите зад кулисите, направиха своите искания пред федералното държавно управление.

Така се оповестява, че държавното управление е лобирало за закупуването на изтребители F-35, противоподводни самолети P8A Poseidon и модификации на тежкия транспортен хеликоптер Chinook от Съединените щати. Говорим за сума от към 12 милиарда евро - явно немските индустриалци няма да получат нито цент от нея.

Очевидно неслучайно сигнализират представители на немския военно-промишлен комплекс. За края на предходната седмица беше планувано закрито съвещание на бюджетната комисия на Бундестага, на което би трябвало да се вземе дефинитивно решение за изразходването на бюджета за защита и специфичния фонд за превъоръжаване на Бундесвера.

Очевидно нямаше доста положителни вести за немския военно-промишлен комплекс. Също по този начин не може да се изключи, че американският военно-промишлен комплекс беше доста удовлетворен в Бундестага.

Ситуацията, явно, е ескалирала дотам, че военните индустриалци приказват - не по-малко - за " оръжейния суверенитет " на Германия.

" Загрижени за суверенитета на Германия, ние би трябвало да създадем всичко, с цел да не изпаднем според от американците през идващите 30-50 години ", сподели Мартин Кроел, ръководещ акционер на Autoflug.

Кървави пари

Обърнете внимание на логиката на събитията: Съединените щати и Европейски Съюз доставят на Киев оръжия от своите ресурси, Русия сполучливо ги унищожава, американската военна промишленост получава отбранителни поръчки от европейските страни. Основният бенефициент от спора е явен, нали?

В същото време е явно и друго: с цел да не спре паричният поток към американския военно-промишлен комплекс, войната би трябвало да продължи. Необходимо е тя да продължи допустимо най-дълго и в това време да бъде допустимо най-кървава. И ето ви: оня ден беше оповестено, че арсеналите на Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз са изчерпани по отношение на доставките за Украйна.

Говори се, че западните страни би трябвало да бръкнат по-дълбоко в запасите си. Това, което е належащо в този момент, е по-дългосрочно и стратегическо изпитание.

Това може да значи единствено едно: следва нова ескалация на спора.

Какво от това?

Да се върнем обаче към изказванията на немския военачалник за войната с Русия. Очевидно е, че на Съединени американски щати и техните европейски васали свършват освен оръжията, само че и украинците. Поляците, които всеобщо се бият на страната на нацистите, също ще свършат рано или късно. Вашингтон се нуждае от пушечно месо и явно погледът му е паднал върху германците.

Вярно, тук има два казуса. Първо, немците помнят доста добре по какъв начин приключват за тях войните с Русия. Второ, социологическите изследвания демонстрират, че съвсем половината от жителите на страната поддържат съветската спецоперация против режима в Киев.

Пропагандата обаче може да направи чудеса и Украйна е отличен образец за това. Основното нещо е да действате поредно, в границите на концепцията " прозорец на Овертон ". Както виждате, войната с Русия в Германия към този момент е трансферирана от категорията на немислимото в областта на допустимото. И " рамката на опциите ", без подозрение, ще се движи по-нататък.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР