„Депутинизацията е близко понятие до избирателите на ДБ, но не

...
„Депутинизацията е близко понятие до избирателите на ДБ, но не
Коментари Харесай

Костов: Русия води истинска хибридна война срещу нас, хората не си дават сметка какво е да си неприятел на Москва

„ Депутинизацията е близко разбиране до гласоподавателите на Демократична България, само че не става като разбиране за разбор. По-скоро би трябвало да приказваме за феномена, който може да докара до дестабилизация на страната ни. След като Русия разгласи страната ни за неприятелска, виждаме същинска хибридна война. Спирането на доставки от години, дружно с петата колона у нас, съставляват сериозен риск за сигурността ни. Силно ще бъдат повредени ползите на България, в случай че още веднъж стартират да се назначават служебни кабинети. Скритата хибридна експанзия против България е от 2013 година, за което доста сме говорили, само че нямаше ухо кой да го чуе. Въпросът е по какъв начин се възприема всичко това от политическия хайлайф и от хората. Те не си дават сметка какво значи да си неприятелска страна на Русия – против теб могат да се приложат всевъзможни дейности или противопоставяния, като да вземем за пример да се токсини оръжейник или да се взривят оръжейни хранилища в Чехия. Аз описах всичко това като „ Доктрината Герасимов “ – елиминиране на съперника, без да се ползват военни дейности. През 2013 година имаше агитация “. Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред БТВ.

„ Ние сме преживявали рецесии посредством национално единодушие. То е основно, с цел да се отговори на сходни закани. Трябва ни да вземем за пример цялостна инспекция на службите, които подаваха погрешна информация към президента и политиците. След това те твърдяха, че тя ще бъде къса. Русия може да провокира рухване на държавно управление, в случай че се спре енергоресурс, без който не можем. „ Лукойл “ е допустимо да преработва непознат нефт, както го прави и сега. Точно това е публична опасност. Трябва да се намерят заместители на природния газ и сме пресметнали, че горивото няма да е по-скъпо от това, което ни дава досега “, сподели още Иван Костов.

„ Не скърбя, че „ Лукойл “ е продадена на руснаците, тъй като те имаха най-хубавата оферта. Компанията се държеше доста лоялно към страната ни до 2007 година, правилно си плащаше налози. След това стопираха. Тройната коалиция и Сергей Станишев тогава бяха на власт и би трябвало да обяснят за какво това се случи. Румъния откри метод да накара „ Лукойл “ да си заплаща. Щом нашите съседи са съумели да го реализиран, за какво и ние да не го създадем? Санкциите са мощен инструмент против Русия. Големият въпрос е по какъв начин ще завърши войната в Украйна. От окупацията на Крим поддържаме доста близки контакти с Крим и до мен доближава малко повече информация. Има запалянковци, които още мислят, че ще разбият украинските войски и ще изоставен страната. Целта на Украйна е съветските войски да се изтеглят и те няма да бъдат нито унижени, нито победени. Русия може да излезе с порядъчен контракт. Тези, които мислят, че доста бързо Украйна ще се разбие, нямат визия, че борбата сега се води единствено от силите, които са на юг и там силите са изравнени. На 70% смятам, че двете войски ще създадат военна линия, а тогава с дребната си стопанска система Русия ще бъде изтощена, до момента в който Западът може да си разреши да заплаща. Това не се схваща от основни фигури в българската политика. Първанов, Радев, Сакскобургготски и Борисов имаха държание на " съветския сътрудник за въздействие ". 20 години на страната ни се приказва по замайващ за натовска страна метод. Това, което Демократична България предлага, е народен консенсус. Ако политиците не го създадат, сами ще вкарат вълка в кошарата и лавината на непрекъснати избори. Политическата система ще рухне. Не за, оръжие, а да се схванат за ограничения, с които да отърват страната ни от този риск. Когато се приказва за национално единодушие, не е нужно Българска социалистическа партия или някое нейно крило да са там “, разяснява някогашният министър председател.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР