Депутатският паркинг на пл. Св. Александър Невски в София ще

...
Депутатският паркинг на пл. Св. Александър Невски в София ще
Коментари Харесай

Разкриват 50 места в синя зона при храм Ал. Невски, закриват депутатския паркинг

Депутатският паркинг на пл. " Св. Александър Невски " в София ще бъде отстранен, следва сключване на ново съглашение, взеха решение през днешния ден столичните общински съветници.

Сега до остарялата постройка на Народното събрание депутатите могат да употребяват 105 паркоместа, а до някогашния Партиен дом употребяват още 108 места. По предложение на шефа на транспортната комисия Карлос Контрера народните представители към този момент ще могат да употребяват до 50 паркоместа при някогашния Партиен дом, съобщи ".

В отчета се планува Народното събрание и Центъра за градска подвижност да подпишат нов контракт, защото паркоместата досега са употребени по силата на съглашение, което е от 2007 година и в него няма период на деяние.

Освен това съглашението към този момент не отговаряло на някои нормативни актове, измежду които наредбата за организацията на придвижването в София. Цените също не били обновени през годините, а и съгласно наредбата институциите имали право на два пъти по-малко паркоместа по отношение на употребените от Народното събрание. Затова Контрера предлага съглашението да бъде прекъснато или изменено, тъй че да дава отговор на нормативната уредба.

При унищожаване на депутатския паркинг се планува да се обособят до 50 паркоместа в синята зона за паркиране на пл. " Св. Александър Невски ", които да се употребяват до реконструкцията на площада, защото се планува той да стане полупешеходен.

Комитет за наблюдаване ще проучва предоставените на ЦГМ данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в столичния градски превоз. Това взеха решение общинските съветници на днешното съвещание на локалния парламент. Новата билет системата стартира да работи през май, а предстоящите резултати от въвеждането и сполучливата й употреба следва да бъдат обект на изследване от страна на Столичния общински съвет и Столична община.

" Този отчет взема решение единствено един проблем. Има над 1000 паркоместа в София, които се употребяват от разнообразни институции, без те да заплащат за това ", сподели самостоятелният общински консултант Борис Бонев от " Спаси София " и настоя на идната сесия СОС да прегледа импортираните от него промени, които плануват съкращаване на паркоместата, употребени от институции.

Комитет за наблюдаване пък ще преглежда предложенията за промени в тарифната политика - дали пътуването в градския превоз да се заплаща за време или за разстояние , реши още СОС.

СОС поддържа и предлагането да се удължи времето, през което нощният градски превоз няма да се движи - до 1 октомври. Основните причини за това са удължената епидемиологична конюнктура до края на август и по-малкия брой пасажери в летните месеци. Движението на нощните автобусни линии бе спряно краткотрайно през предходната година по време на оповестеното изключително състояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР