Депутатите започнаха дебатите по Закона за държавния бюджет за 2022

...
Депутатите започнаха дебатите по Закона за държавния бюджет за 2022
Коментари Харесай

Кирил Ананиев призова да се оттегли проекта на бюджет и докрая на месец март да се внесе истинският бюджет, който ще има годишен хоризонт на действие

Депутатите започнаха дебатите по Закона за държавния бюджет за 2022 година на второ четене, като в залата са министри, както и министър председателят Кирил Петков.

" Още след подписването на съдружното съглашение, съдружните сътрудници обявиха изрично, че от 1 юли ще има актуализация на държавния бюджет, т.е. до 30 юни тази актуализация ще бъде импортирана, с цел да бъде утвърдена. Това в действителност е казус в нашата история - още преди да е признат главният закон за бюджета, да се приказва за неговата актуализация, което демонстрира на процедура, че този законопроект, който през днешния ден гледаме, няма годишен времеви темперамент ", сподели депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Кирил Ананиев.

Той прикани да се отдръпна плана на бюджет и докрая на месец март да се внесе същинският бюджет, който ще има годишен небосвод на деяние. По думите му, вторият вид е този закон да не се споделя Закон за държавния бюджет на РБългария за 2022 година, а базов закон за държавния бюджет за 2022 година

Христо Гаджев пък предложи законопроектът да се споделя разбор на държавния бюджет за 2022 година, защото същинският ще го забележим през юни. В дебата се включиха и от Движение за права и свободи. " Нулева приемливост към корупцията.

Напомням, че този план на бюджет в действителност не е оня план на бюджет, който Министерски съвет е задължен по закон да съгласува с Комисията за противопоставяне на корупцията и нелегално добито имущество.

В този план на бюджет има 89 на брой повече преходни и заключителни разпореждания. Той не е минал оценка за корупционен риск ", съобщи още Александър Несторов от Движение за права и свободи.

Източник: Dnes.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР