Депутатите захващат ветото на президента и Кодекса за застрахованетоДепутатите захващат

...
Депутатите захващат ветото на президента и Кодекса за застрахованетоДепутатите захващат
Коментари Харесай

Депутатите захващат ветото на президента и Кодекса за застраховането

Депутатите захващат ветото на президента и Кодекса за застраховането
Депутатите захващат Кодекса за застраховането с текстовете за предел за компенсациите за далечни родственици на умрял на пътя, и ветото на президента Румен Радев върху налога на старите коли, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вносителят на измененията в Кодекса за застраховането Менда Стоянова, която е ръководител на бюджетната комисия се отхвърли от въвеждане на таван за компенсациите за директните родственици - съпрузи, деца и родители, само че предлага да има подобен за далечния кръг от близки на жертви при произшествия в размер до 5000 лева. Промените тя стимулира с решение на Върховен касационен съд, с което се уголемява кръгът на лицата, които могат да търсят компенсации - като единствено за последните 3 месеца търсените компенсации са нарастнали до 100 милиона лв.. Това от своя страна би оскъпило застраховката "Гражданска отговорност", съгласно Стоянова. Само посредством прокарването на таван на компенсациите може да се избегне увеличение цената на наложителната застраховка "Гражданска отговорност".

Депутатите ще обсъдят още веднъж и върнатия от президента Румен Радев Закон за корпоративното подоходно облагане. Президентът нападна обособени текстове, измежду които плануваните по-високи налози за старите коли и увеличените ставки за парцелите в курортите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР