Депутатите влязоха в спор в парламента за искането за изслушване

...
Депутатите влязоха в спор в парламента за искането за изслушване
Коментари Харесай

Пак скандал в Народното събрание заради Бойко Борисов

Депутатите влязоха в спор в Народното събрание за настояването за чуване на премиера Бойко Борисов за Португалското председателство, съобщи организация " Фокус ".

Темата провокира напрежение в пленарната зала и поредност от процедури по метода на водене. Тя бе обновена при започване на пленарното съвещание от заместник-председателя на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев. Той подсети, че преди една седмица тук в Народното събрание е призовал министър-председателя да извърши член 105 от Конституцията и член 128 ог Правилника за организацията и активността на Народното събрание.
" Вие тогава обещахте, че ще помолите министър-председателя тази седмица да пристигна в зала и първо да регистрира резултатите от предпочитаните досиета, касаещи Германското председателство и новите цели, касаещи Португалското председателство ", посочи Стойнев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че е щяла да включи тематиката в програмата, само че Веселин Марешки по член 53 алинея 3 я е изпреварил и предложил да поканят премиера в Народното събрание. " Вчера направихме гласоподаване. Това гласоподаване сподели, че вие нямате задоволително гласове, с които да поканите премиера. Тук залата реши, че точката сега не е на дневен ред. Не мога нищо да направя, господин Стойнев, залата реши ", сподели още Караянчева.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия напомни, че преди седмица е споделила, че ще изследва правилника и ще направи по този начин, че министър-председателят да пристигна тук. " Една седмица не ви стигна. По този устав министър-председателят е задължен да пристигна тук. Няма потребност нито парламентарната група на " Воля ", Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи да гласоподава, той да пристигна тук. Неговото обвързване е той да бъде тук на 6 месеца и да каже какво прави държавното управление в идните 6 месеца европредседателство. Колко време ви би трябвало да вас да прочетете правилника ", попита още Свиленски. Според него министър председателят се опасява да пристигна в пленарната зала.

В тематиката се намеси и Кръстина Таскова от " Воля ". Тя прикани да се спре този цирк. " От Българска социалистическа партия участват единствено тези, които бяха осъдени от председателката си и тези, които бяха възнаградени да бъдат водачи на листи. Разбирам, че за тях акцията стартира ", сподели още Таскова.

Веселин Марешки също се намеси в процедура по метода на водене и посочи, че ръководителят на Народното събрание няма право да стопира цирка и циркаджиите. Той направи забележка, че от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " вършат дебелашки, глуповати и идиотски подвиквания. Марешки засяга Георги Гьоков, който по думите му е подвиквал на " Ма " на Кръстина Таскова.

Георги Гьоков изиска персонално пояснение, само че такова в началото не му бе обещано и той правеше реплики към ръководителя на Народното събрание и отхвърляше да слезе от парламентарната естрада.
" Колеги, дано стартираме работа, ще имате опция да се обясните. Разбира се, че имате право на персонално пояснение. Не пазя никого, господин Гьоков. Циркът го вършиме вие. Какво значи ме е боязън? Аз за тези 4 години съм посочила, че от нищо не ме е боязън ", сподели Караянчева. В последна сметка тя му даде думата.

" Искам да кажа от трибуната като мое персонално пояснение, че господин Марешки може моето име да не го е чувал, само че който го е чувал, го е запомнил с положително ", посочи Гьоков.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева увери Георги Гьоков, че има положително име, защото е лидер на листа.

Веселин Марешки пък прикани Българска социалистическа партия да си го приберат долу.

Вежди Рашидов от ГЕРБ също излезе на трибуната и прикани да не разрешава от тази висока естрада да се вършат квалификации за хората. Изказването му бе по отношение на процедурата на Кристиан Вигенин, който упрекна ГЕРБ, че показват най-хубавите фашистки обичаи. " Преди малко нарекохте фашисти сътрудниците ", сподели Рашидов на Българска социалистическа партия. Той попита каква е разликата сред " Аушвиц " и " Белене "?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР