Депутатите влязоха в остър спор по предложения Законопроект за КПКОНПИ,

...
Депутатите влязоха в остър спор по предложения Законопроект за КПКОНПИ,
Коментари Харесай

Петър Петров: Шарлатания е ПП да препишат 77% от Закона за КПКОНПИ и да го представят за нов

Депутатите влязоха в изострен спор по оферти Законопроект за КПКОНПИ, който внесоха от „ Продължаваме промяната “. Според депутатът от „ Възраждане “ Петър Петров липсват мнения на заинтригуваните лица и организации. Петров напомни, че единствено с заявления нещата не се получават и напомни, че тъкмо водачът на Политическа партия имаше декларация, по която се произнесе и Конституционния съд.

„ Мисля, че откакто прокуратурата се отхвърли да образува произвеждане, стопираха и настояванията от страна на Политическа партия за оставка на основния прокурор. По отношение на битката с корупцията, точно ситуацията и дейностите на лицата заемащи висши държавни длъжности, би трябвало да бъде обект на надзор и следене. Дейността на комисията би трябвало да е съсредоточена точно върху „ новия “ метод на живот на тези, които са се облагодетелствали. Аз знам за какво, не съм проверяващ орган и не мога да го потвърдя “, съобщи Петров.

Той добави, че Политическа партия не са присъединили най-важния принцип за битка с корупцията, а точно отбрана и приоритет на държавния интерес пред този на частния индивид.  

„ Направих си труда да сравня новия Законопроект с текста на в този момент настоящия закон, признат от ГЕРБ през 2018 година. Идентичността на текстовете сред този на Политическа партия и настоящия е тъкмо 77%, или казано по различен метод Политическа партия са преписали 77% от настоящия Закон на ГЕРБ, който настояват, че не е работещ и се пробват да убедят обществеността, че техния препоръчан в този момент ще бори корупцията. Сега разбирам за какво единствения потвърден експерт в Политическа партия, проф. Бойко Рашков не го е подписал нито юни месец, нито този в този момент. Според мен индивида не е желал да подпише Законопроект, който 77% копира този на ГЕРБ “, съобщи още Петров.

По думите му вносителите от Политическа партия са заложили искане към членовете на комисията да нямат обществени отговорности по-високи от една работна заплата. „ Излиза, че не е проблем за кандидат-член за комисията да има 1 милион отговорности към някой от кръга „ Капитал “ или пък отговорности към някой хазартен необут и това явно не е проблем и се чака този чиновник да не е подкупен “, сподели още Петров.

Депутатът посочи, че от Политическа партия са записали, че ръководителят на комисията би трябвало да има 10 годишен юридически стаж, като се надява да е в региона на наказателното право, а членовете на комисията ще играят обезпечителна роля към проверяващия контрольор, за който се изисква да има висше юридическо обучение. В Законопроекта не е написано проверяващите инспектори да имат стаж, или пък може да имат една година като бракоразводни юристи. В същото време членовете на комисията ще подкрепят инспекторите, а не противоположното. Петров предложи освен това състояние да я нарекат - „ Комисия на проверяващите инспектори “.

„ Самите инспектори вместо да употребяват ресурсите на ДАНС и ГРАО, вие сте записали, че проверяващите инспектори ще имат право да употребяват гратис градския превоз. Бих предложил и по-голям инструмент за битка с корупцията, да им дадем месечни карти за фитнес и да го запишем в закона “, сподели още Петров.

„ Знаете ли по какъв начин се споделя това, да хванеш един настоящ закон на ГЕРБ, да препишеш 77% от него и да лъжеш обществеността, че ти правиш някакъв инструмент за битка с корупцията. Онзи ден президента ви го сподели – назовава ще шмекерия “, добави още Петров.  


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР