Депутатите в новия 600-членен турски парламент положиха клетва, съобщават местни

...
Депутатите в новия 600-членен турски парламент положиха клетва, съобщават местни
Коментари Харесай

Новият турски парламент влезе в играта

Депутатите в новия 600-членен турски парламент поставиха клетва, оповестяват локални медии. Заседанието, което стартира в 14 часа, се управлява от депутата Дурмуш Йълмаз от "Добра партия ", който краткотрайно извършва ролята на ръководител на Народното събрание.

В изявление при започване на съвещанието Йълмаз посочи, че обща отговорност на всички депутати е да защитят достойнството на Народното събрание, който е поръчител за независимостта и демокрацията.

Първи поставиха клетва депутатите с увреждания, следвани от останалите по азбучен ред.





Общо 600 депутати от пет политически партии поставиха клетва. Това са 295 депутати от Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Ердоган, 146 от Народнорепубликанската партия, 67 - от прокюрдската Демократична партия на народите, 49 - от Партията на националистическото деяние и 43 от "Добра партия ".

Партията на справедливостта и развиването и Партията на националистическото деяние, които образуваха предизборна коалиция за президентските и парламентарни избори на 24 юни, разпологат общо с 344 депутати. ПСР, която няма сама болшинство в Народното събрание, ще зависи от своя националистически съдружник, което поражда у някои наблюдаващи опасения за сгъстяване на политическата й линия, особено във връзка с кюрдите.



На 24 юни в Турция се състояха президентски и парламентарни избори. Настоящият президент беше избран отново на изборите, които слагат началото на нова система на ръководство, възлагаща на президентската институция необятни пълномощия.

Самият Ердоган ще постави клетва в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР