Депутатите в крайна сметка излъгаха пенсионерите с гласуваните в предизборна

...
Депутатите в крайна сметка излъгаха пенсионерите с гласуваните в предизборна
Коментари Харесай

Депутатите изиграха пенсионерите за вдигането на пенсиите

Депутатите в последна сметка излъгаха пенсионерите с гласуваните в предизборна нервност решения за. Днес в търсене на метод да се вместят в бюджета, народните представители взеха решение да разсрочат във времето другите ограничения, за които през вчерашния ден гласоподаваха да влязат по едно и също време от 1 октомври. В последна сметка текстовете бяха върнати в бюджетна комисия за преразглеждане.

В комисията 13 депутати поддържаха оферти от ръководителя Любомир Каримански (ИТН) вид от 1 октомври да има единствено добавки от 120 лева към пенсиите и. Преизчислението на пенсиите и нарастването на минималната пенсия от 300 на 370 лева бяха оставени за 25 декември 2021 година За Коледа остава и нарастването на тавана на пенсиите от 1440 лева на 1500 лева Това би трябвало да бъде дефинитивно гласувано в пленарна зала на следващия ден сутринта, написа вестник " Сега ".

На съвещанието депутатите първо почнаха да спорят кой ще каже на пенсионерите, че от Нова година приходите им ще намалеят със 120 лева (тъй като добавки има единствено до края на годината). Имаше и народни представители, които питаха кумулативни или различни са вчерашните решения, което единствено демонстрира какъв брой стихийно се гласуваше на вчерашното съвещание - на никое място в закона не е посочено, че едно решение замества друго, даже там, където се гласоподаваха взаимно изключващи се неща.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Минималната пенсия се усилва от 1 октомври на 370 лева Тов...

Всички парламентарни сили са в извънредно конфузната обстановка да търсят метод да анулират част от решенията, които към този момент са поднесени на пенсионерите. В момента в признатия на второ четене закон има заложено и нарастване на пенсиите през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж (той се усилва от 1.2 на 1.35), и добавки от 120 лева за всички пенсионери до края на годината, и стремително нарастване на минималната пенсия от 300 на 370 лева, и нарастване на тавана от 1440 на 1500 лева
Какво се дава и какъв брой ще коства

" Мярката от 120 лв. беше утвърдена да остане за месеците октомври, ноември и декември. От 25 декември би трябвало да влезе преиндексирането, преизчисляването на пенсиите, с минималната пенсия и оптималната пенсия, както и добавките за беднотия ", изясни служебният финансов министър Асен Василев пред публицисти след края на изключителното съвещание на бюджетната комисия.

По думите му през вчерашния ден Народното събрание приел една мярка за 120 лв., която е за месеците октомври, ноември и декември да продължат като помощ. Отделно Народното събрание през вчерашния ден отново приел индексация на пенсиите както било препоръчан от служебния кабинет, след което изменен на минималната пенсия, тъй че тя да е 370 лв., да има 1500 лева оптималната пенсия и да се преизчислят всички пенсии с коефициент 1.35, изясни Василев.

Има добавка по. Реално остават на същото равнище хората, уточни служебният министър.

Ако се одобри в зала това, което комисията одобри, това е спомагателен разход над този, който беше очакван в първичния импортиран план от 115 млн. лева, които могат да бъдат покрити от разпознатите спомагателни доходи. Има към спомагателни 300 млн. лева разпознати като доход за покриване на този разход, акцентира Василев.

Той уточни, че кумулативните ограничения също били считани и препоръчани на комисията. Българска социалистическа партия гласоподава за тях и там спомагателният разход за бюджета е в размер на 571 млн. лева, а не на 115 млн. лева Това също ще бъде импортирано в зала, с цел да се гласоподава, сподели още Асен Василев.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР