Депутатите спорят ожесточено за създаването на Временна комисия, която да

...
Депутатите спорят ожесточено за създаването на Временна комисия, която да
Коментари Харесай

Цончо Ганев със скандален прочит на Петър Стоянов: Киро и Асене, кажете си!

Депутатите спорят яростно за основаването на Временна комисия, която да установи  всички обстоятелства и условия, свързани с подписването на Меморандума за 1 милиарда $ с „ Джемкорп ”. Инициативата е на  ГЕРБ. В залата депутатите от партията на Бойко Борисов и „ Възраждане ” нападнаха остро Кирил Петков и Асен Василев за това, че демонстрират отвращение за основаването на въпросната комисия.

ГЕРБ и хората на Костадин Костадинов се сплотиха да нападат " Промяната ", като ги упрекнаха, че са унищожили цялата енергетика, като са поели ангажимент за затваряне на мините в Маришкия басейн.  

Христо Гаджев от ГЕРБ разкри, че когато през април е подготвяно решение за затваряне на Маришкия басейн, Министерството на енергетиката е било срещу това решение, само че все пак Политическа партия е поело ангажимент за затваряне на мините.



Това  ще докара до закриване на българската енергетика и освобождаване на работни места, отсече той.

Тонът подвигна с октави нагоре острието Жечо Станков. Той изясни, че България е в топ 3 експортьор на сила за цяла Европа. Гарантираме енергийната сигурност на целия Балкански полуостров. Но с тези средства, с които гърци, сърби турци македонци ни заплащат, съумяваме да задушим инфлацията и даваме отплата на небитовите консуматори, сподели той. По поетия ангажимент в проекта за възобновяване – монетата ще се завърти и България ще купува ток от прилежащи страни и ще станем подвластни на едно съвременно иго – токът ще стане толкоз безценен, че всеобщо ще стоим на мрачно, тъй като няма да можем да си позволим да го плащаме.

Въглищните ни централи, които дават късмет енергетиката ни да остане жива, се възнамерява да се заменят с акумулатори, които да заемат мястото им, да се уволнят 120 000 и още 96 000 индивида. Аз мисля 1 милиард $ да стигнат до жителите по различен метод, а не 100 км акумулатори, които да доближат до Сливен и Ямбол. Така ощетяваме страната с 4 милиарда лв., което е доходи от електрическата енергия от тези централи, отсъди депутатът.

Цончо Ганев пък остро нападна Политическа партия поради отпора им да няма краткотрайна комисия за „ Джемкорп ” и вършат всичко да не се случва. Той направи прилика с края на  управлението на Съюз на демократичните сили, „ когато беше разпродадено и харизано всичко печелившо – „ Булбанк ”, „ Балкан ”, „ Кремиковци ”. Точно в края на мандата Петър Стоянов направи имитация към Костов: „ Иване, кажи си! ”, визирайки корупцията, обхванала Съюз на демократичните сили. В тази връзка перефризирам: „ Асене и Киро, кажете си! ”. За да се знае всичко, което е направено. Вие се опитахте зда настигнете Иван Костов, само че не се получи. В меморандума с " Джемпкорп "  щяхте небрежно да приватизирате цялата енергетика. И по тази причина тая комисия е толкоз значима. Но Аен и Кирил отново не са на работното си място – записват се и си отпътуват, означи най-после депутатът от „ Възраждане ”.

Нека да бъде изслушан и ДАНС

„ Г-н Ганев, за какво не ги питахте от какво ги е боязън? ”, намеси  се и Делян Добрев. Тук имаме час драма, диспути, опозиция от страна на Политическа партия против комисията.

Защото има какво да крият. Защото в комисията като излязат документите и дойдат службите, ще се видят нелицеприятни неща какво са правили 2 инцидентни лица, попаднали на най-високото в страната, отсече някогашният енергиен министър.

Някой им носи един документ, викат публицистите в Гранитна зала и го подписват. И там е заложена цялата енергетика на България. Там даже написа, че Джеморп ще образова нашите нуклеарни експерти. Офшорката ще ни учи на нуклеарна сигурност.

Всичко е заложено в този меморандум, ядоса се Добрев.

В отговор Искрен Митев пък съобщи: „ Хвърлихте димката „ Джемкорп ”, с цел да разсейвате вниманието. Вместо да приказваме, че Борисов не може да сформира държавно управление, вие отклонявате вниманието. Не давате публичност на истинските проблеми – спечелихте изборите и не може да управлявате,  заяви депутатът от Политическа партия.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР