Депутатите ще започнат работа днес с обсъждане на второ четене

...
Депутатите ще започнат работа днес с обсъждане на второ четене
Коментари Харесай

Депутатите се събират в НС, очаква се и нова лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Депутатите ще стартират работа през днешния ден с разискване на второ четене на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение планува проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица.

Днес е първата сряда от месеца и, според правилника на Народно събрание, парламентарните групи могат да оферират на ротационен принцип точки в дневния ред, които се включват и преглеждат всъщност. Първа от това право през днешния ден може да се възползва ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), която предлага народните представители да прегледат точно измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение. Същото предложение са създали и от ПГ на Движение за права и свободи.

От " Българска социалистическа партия за България " желаят Народното събрание да прегледа тяхното проекторешение за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Бойко Борисов - депутат от ГЕРБ-СДС.

В проектопрограмата за тази седмица е включен план на декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО. Вчера той беше утвърден от парламентарната комисия по външна политика.

В плана на дневен ред на Народното събрание за седмицата е също второто четене на промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности, в Закона за чужденците в Република България и в Закона за поощряване на заетостта, както и първото четене на промени в Закона за пътищата.

В първия петък от месеца, 7 юли, е очакван блиц надзор от 9:00 ч., който по устав е с присъединяване на министър-председателя и вицепремиерите, и постоянен парламентарен надзор - от 11:00 ч.

Очаква се през днешния ден да се състои и лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Вчера, по думите на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, тя беше пренасрочена по искане на ГЕРБ-СДС. Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че лидерската намира се отсрочва за през днешния ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР