Депутатите ще разгледат проекторешението на ГЕРБ за компенсации на сметките

...
Депутатите ще разгледат проекторешението на ГЕРБ за компенсации на сметките
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат компенсациите за ток и зеления сертификат

Депутатите ще прегледат проекторешението на ГЕРБ за обезщетения на сметките за ток на общини, лечебни заведения, културни институти, учебни заведения, детски градини и ясли и старешки домове, оповестява БНР.

Бившите ръководещи упорстват 100 % от сметките на посочените небитови крайни клиенти да бъдат поети от страната, защото са от социална изгода и са на бюджетна прехрана.

Необходимите средства са в пъти по-малко от обезщетенията за ЕРП-тата, пресметна депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

„ Предлагаме по образеца на Министерски съвет и на ръководещото болшинство, както се покриват 100 % от нарастването на цената на ЕРП-тата, по същия модел да платят 100 % от нарастването на общини, лечебни заведения, културни институции, детски градини, учебни заведения и ясли и останалите общински предприятия, тъй като те правят услуга от публичен интерес “, споделя той.

От ГЕРБ оферират обезщетителният механизъм да е за период от 6 месеца и да влезе в действие от 1 януари.

Според гласуваната седмична стратегия депутатите ще прегледат и проекторешение на „ Възраждане “, което планува зеленият документ за достъп до постройките на Народното събрание да бъде анулиран.

В парламентарния надзор ще вземат участие министър председателят Кирил Петков и всички вицепремиери.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР