Депутатите ще обсъдят проект на решение, внесен от Министерски съвет,

...
Депутатите ще обсъдят проект на решение, внесен от Министерски съвет,
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда промени в Кодекса за социално осигуряване НА ЖИВО

Депутатите ще обсъдят план на решение, импортиран от Министерски съвет, за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния. Това е точка първа за през днешния ден, съгласно признатата стратегия за работа на Народното събрание.

Предвижда се, че до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година приходите се събират в сходство с настоящите закони, а осъществяването на разноските и даването на прехвърляния е в размер, не по-голям от размера им за същия интервал на миналата година, като се регистрират влезнали в действие актове на Народното събрание и на Министерския съвет, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства, при съблюдаване на фискалните правила по Закона за обществените финанси.

Извършването на разноските, даването на прехвърлянията и залагането на предели от Министерството на финансите се реализира в следната поредност: заплащания по обслужване на държавния дълг и за вноската на Република България в общия бюджет на Европейския съюз; даване на прехвърляния за правосъдната власт, социалноосигурителните фондове, общините, сметките за средства от Европейския съюз на Националния фонд и на Държавен фонд „ Земеделие ”, Българската телеграфна организация, Българската национална телевизия и Българското национално радио; предели за заплащания на бюджетните организации; други разноски, написа в плана на решение.

В програмата на депутатите е и първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, както и на законопроекти за изменение и допълнение на Търговския закон. Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност.

Дневният ред включва първо гласоподаване на промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности. Предвижда се Народното събрание да прегледа законопроект за одобрение на интернационален контракт (LOA) BU-D-QAH „ За създаване на системи за сигурност на пространствата за предпазване на класифицирано съоръжение и въоръжение с подредба „ US Secret ” за самолети F-16 Block 70 “ по програмата FMS на Съединени американски щати, както и законопроект за одобрение на актовете на ХХVІІ конгрес на Всемирния пощенски съюз.

Депутатите ще прегледат на първо четене промени в Кодекса за обществено обезпечаване и в Закона за поощряване на заетостта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР