Депутатите ще обсъдят като втора точка в петък проекта на

...
Депутатите ще обсъдят като втора точка в петък проекта на
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди в петък декларацията на „Продължаваме промяната”

Депутатите ще обсъдят като втора точка в петък плана на декларация, препоръчан от " Продължаваме промяната ", за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание и ограниченията, нужни за тяхното реализиране. Това реши Народното събрание при започване на днешното съвещание с приемането на програмата за седмицата.

Преди това в петък, от 9:00 часа, е очакван блицконтрол, а след разискването на плана на декларация - постоянен парламентарен надзор.

Проектът на декларация за предпочитаните национални цели е импортиран от " Продължаваме промяната " (ПП) на 3 януари т.г. Вчера откакто президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на кандидат-премиера на Политическа партия акад. Николай Денков, от " Продължаваме промяната " предложиха всички парламентарно показани партии да се обединят към четири национални цели.

От Политическа партия поканиха останалите шест парламентарно показани сили на среща, на която се отзоваха " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък ". От Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат оферти план на декларация с цели, само че потвърдиха готовността си да водят градивен разговор, който би могъл да докара до избирането на постоянно държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание. От " Български напредък " също показаха запаси във връзка с част от текстовете в документа, а от " Демократична България " заявиха, че настройката им е да го поддържат.

" Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем постоянно държавно управление ", съобщи Николай Денков от парламентарната естрада тази заран.

" Потърсихме единственото нещо, което би могло да ни сплоти като парламентарни групи, пробвайки се да комбинираме задачите и дилемите, които бихме могли да осъществим през идната година ", означи Денков.

Той цитира параграф от импортирания план на декларация, в който се споделя:

" Водени от общата отговорност за бъдещето на Република България предлагаме на всички политически сили обединяване към следните предпочитани национални цели: развиване на конкурентна и новаторска стопанска система, гарантиране на национална сигурност и господство на правото, реализиране на енергийна самостоятелност и стабилно развиване, понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето. С кой от тези цели не сте съгласни ", попита номинираният за министър председател.

" Всеки от вас, когато обсъждаме в петък тази декларация, апелирам да отговори - дали сте съгласни тази декларация да бъде призната и на тази основа да се търси състав на държавно управление ", настоя Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР