Депутатите разпределиха част от парламентарните комисии в 48-ото Народно събрание.

...
Депутатите разпределиха част от парламентарните комисии в 48-ото Народно събрание.
Коментари Харесай

Разпределиха парламентарните комисии - ГЕРБ взеха 5, ПП - 4, Възраждане и БСП с по 3

Депутатите разпределиха част от парламентарните комисии в 48-ото Народно заседание. Коалиция ГЕРБ-СДС взеха Комисията по енергетика с ръководител Делян Добрев, Комисията по външна политика отпред с Екатерина Захариева, Комисията по защита - Христо Гаджев, Комисията по обучение ще е за Красимир Вълчев и Комисията по директното присъединяване на жителите и взаимоотношение с гражданското общество - Анна Александрова.
Заместник-председатели на енергийната комисия ще са Радослав Рибарски от Политическа партия, Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия и Ивайло Мирчев от Демократична България.
 
Зам.-председатели на външна комисията станаха Венцислава Любенова от Политическа партия, Ангел Георгиев от " Възраждане ", Деян Дечев от Българска социалистическа партия и Виолета Комитова от " Български напредък ". Заместник-председатели на военната комисия ще са: Георги Георгиев от Политическа партия, Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи и Николай Дренчев от " Възраждане ".
 
Заместник-председатели на просветителната комисия: учен Николай Денков от Политическа партия, Мукаддес Налбант от Движение за права и свободи, Ивайло Папов от " Възраждане " и Елена Анастасова от Българска социалистическа партия. Зам.-председатели на гражданската комисия: Стою Стоев от Политическа партия, Искра Михайлова от " Възраждане " и Вяра Емилова от Българска социалистическа партия. Комисията за използването и потреблението на специфичните разследващи средства и надзор над службите ще е на паритетен принцип с ротационни ръководители. От ГЕРБ предложиха Даниел Митов за ръководител, Бойко Рашков от Политическа партия също за ротационен ръководител, Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи, Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия и Атанас Атанасов от Демократична България за ротационен ръководител.
 
От " Продължаваме промяната " получиха Комисията по въпросите на Европейски Съюз отпред с Деница Симеонова за ръководител, Комисията по опазването на здравето с ръководител доцент Антон Тонев и Комисията по е-управлението, осведомителни технологии с Калина Константинова. Зам.-председателските места в европейската комисия получиха Томислав Динчев от ГЕРБ, АлизанЯхова от Движение за права и свободи, Стоян Таслаков от " Възраждане " и Александър Николов от " Български напредък ".
 
Зам.-председатели на здравната комисия: проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ, Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи, Маргарита Генчева от " Възраждане " и Александър Симидчиев от Демократична България.
 
Заместник-председатели на комисията по е-управлението: Георг Георгиев от ГЕРБ, Сезгин Мехмед от Движение за права и свободи, Борис Аладжов от " Възраждане " и Божидар Божанов от Демократична България.
 
Заместник-председатели на земеделската комисия: Десислава Танева от ГЕРБ, Сюзан Мехмедова от Движение за права и свободи, Любенов Иванов от Демократична България и Румен Йончев от " Български напредък ".
 
Движение за права и свободи получиха Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред с ръководител Хамид Хамид и Комисията по околна среда и водите отпред със Станислав Анастасов. Зам.-председатели на Министерство на вътрешните работи комисията ще са Маноил Манев от ГЕРБ, Лена Стефанова от Политическа партия, Цвета Рангелова от " Възраждане " и Иван Иванов от Българска социалистическа партия. Бойко Рашков и Кирил Петков ще са измежду членовете на комисията.
 
Зам.-председатели на комисията по околна среда: Младен Шишков от ГЕРБ, Татяна Султанова от Политическа партия, Манол Генов от Българска социалистическа партия и Георги Самандов от " Български напредък ".
 
" Възраждане " получиха Регионална комисия с ръководител Коста Стоянов, Комисията по туризъм с ръководител Цончо Ганев и Комисията по българите в чужбина с ръководител Костадин Костадинов.
 
За заместник-председателите на отрасловата районна комисия са Росица Кирова от ГЕРБ, Настимир Ананиев от Политическа партия, Манол Генов от Българска социалистическа партия и Иван Иванов от Демократична България.
 
За заместник-председатели на Комисията по българите в чужбина: Илтер Садъков от ГЕРБ, Ина Иванова от Политическа партия, Танер Али от Движение за права и свободи и Елисавета Белобрадова от Демократична България.
 
Заместник-председатели в туристическата комисия: Любен Дилов-син от ГЕРБ, Снежана Апостолова от Политическа партия, Небие Кабак от Движение за права и свободи, Христо Проданов от Българска социалистическа партия.
 
Българска социалистическа партия взеха Комисията по обществена политика с ръководител Георги Гьоков, Комисията по превоз отпред с Георги Свиленски и Комисия по просвета и медии с Иван Ченчев.
 
Заместник-председатели на обществената комисия: Деница Сачева от ГЕРБ, Искрен Арабаджиев, Селим Али от Движение за права и свободи, Георги Георгиев от " Възраждане ".
 
Зам.-председатели на транспортната комисия: Андрей Гунчев от ГЕРБ, Димитър Неделков от Политическа партия, Павлин Кръстев от Движение за права и свободи и Никола Димитров от " Възраждане ".
 
Зам.-председатели на културната комисия: Тома Биков от ГЕРБ, Христо Петров, по-известен още като Ицо Хазарта от Политическа партия и Стоян Михалев от Демократична България.
 
От " Демократична България " оглавиха Комисията по икономическа политика и нововъведения с Мартин Димитров. Останалите политически сили предложиха зам.-председатели: Александър Иванов от ГЕРБ, Даниел Лорер от Политическа партия, Петър Кънев от Българска социалистическа партия и от " Възраждане " Климент Шопов.
 
Коалиция " Български напредък " получиха Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията с ръководител Стефан Янев. Заместник-председатели: Рая Назарян от ГЕРБ, Михал Камбарев от Политическа партия, Исхан Хаккъ от Движение за права и свободи и Смиляна Митова от Българска социалистическа партия.
 
Заместник-председателите на спортна комисия: Красен Кралев от ГЕРБ, Илина Мутафчиева от Демократична България и проф. Даниела Дашева от " Български напредък ".
 
От Политическа партия попитаха за какво не се следва парламентарната процедура и заложения дневен ред по избирането на ръководители и зам.-председатели на отрасловите комисии. Зам.-председателят на 48-ото Народно събрание Йордан Цонев съобщи, че няма парламентарна процедура и редът от уеб страницата на Народното събрание не е редът в пленарна зала. Разбирам, че желаете някакъв различен дневен ред, само че десертът ще остане за най-после, увери Цонев.
 
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ настоя за отмора, с цел да може да се прегледа кой ще е ръководител на спортната комисия, а по-късно да се премине към Комисията по правата на индивида и вероизповеданията, Комисията по политиките отвън страната и Комисията по туризъм.
 
За Комисията по правни и конституционни въпроси ще се изчака Държавен вестник, с цел да може комисията да се раздели на две обособени - Комисия по правни въпроси и Комисия по конституционни въпроси, които по-късно да се попълнят от Народното събрание.
 
Попълването на Комисията по земеделието ще се прегледа в утрешния дружно с Комисията по конституционните въпроси и правна комисия, когато се чака да излезе точно Държавен вестник. За земеделската комисия депутатите още веднъж не се схванаха поради номинацията, която направиха Политическа партия за ръководител на комисията - Иван Христанов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР