Депутатите приеха на първо гласуване три законопроекта за изменения на

...
Депутатите приеха на първо гласуване три законопроекта за изменения на
Коментари Харесай

На първо четене: Българско гражданство само при чисто съдебно минало

Депутатите одобриха на първо гласоподаване три законопроекта за промени на Закона за българското поданство. Предлагат се редица промени. Едно от значимите неща е, че се предлага да се вкара условие за чисто правосъдно минало.

При това освен в България, само че и в страната му на генезис. Тази част е уредена в законопроекта, импортиран от Костадин Костадинов от Въраждане. Предлага се редуциране на периода за показване на документите за освобождение от друго поданство.

Добавя се също уеднаквяване на изискванията за придобиване на българско поданство при подписване на брак с български жител. Условието е тригодишен период на общуване, който да бъде използван във всички случаи.

При съществуването на на данни, че бракът е мним, българското поданство да се лишава.  Предвижда се отпадане на условието при кандидатстване за българско поданство на база генезис възходящият родственик от български генезис да е умрял като подобен..

Въвежда се като наложително изискване за всички случаи на натурализация владеенето на българския език. Прецизира се опцията за приемане на българско поданство при интерес за Република България или когато лицето има особени заслуги към нея.

Предлага се отводът от българско поданство да се позволява единствено в случай че лицето е погасило всичките си отговорности към България. Въвежда се условие претендентът за българско поданство по натурализация да дава отговор на законовите условия. Това все още на издаване на указа за българско поданство.

В различен законопроект, импортиран от Радомир Чолаков от ГЕРБ, пък се цели да се запълни празнина в Закона за българското поданство. Предлага се всички укази да се обнародват в „ Държавен вестник.

По този метод ще се даде опция обществото да бъде осведомено. Предвижда се и лицата, придобили българско поданство, да получават удостоверенията на специфична публична гала.

Третият законопроект е импортиран от Николай Алгафари и с него се основава опция за придобиване на българско поданство по натурализация. В случаите когато лицето е подало молба за освобождение от досегашното си поданство.

Не е допустимо обаче да се освободи от него по аргументи, за които не дава отговор. Вносителите прецизират, че това са лица, които по принцип имат право да получат българско поданство, само че е належащо да се освободят от другото поданство, което имат.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР