Депутатите приеха на първо гласуване единодушно и без дебати законопроекта

...
Депутатите приеха на първо гласуване единодушно и без дебати законопроекта
Коментари Харесай

Единодушно приеха на първо гласуване Закона за банковата несъстоятелност

Депутатите одобриха на първо гласоподаване единомислещо и без диспути законопроекта за изменение и допълнение на Закона за банковата неплатежоспособност.

Припомняме, с оферти законопроект се вкарват наредбите на Директива (ЕС) 2017/2399 на Европейския парламент и на Съвета от 12 декември 2017 година, която хармонизира отчасти реда на вземанията по необезпечени дългови принадлежности при неплатежоспособност на банки и капиталови медиатори.

Хармонизацията се отнася до реда на вземанията на притежателите на необезпечени първостепенни дългови принадлежности, които са допустими за задачите на минималното условие за личен капитал и допустими отговорности според Директива 2014/59/ЕС от 15 май 2014 година

Със законопроекта се предлага оптимално попълване на масата на несъстоятелността посредством ограничението на разноските от масата на несъстоятелността при водените правосъдни производства, в това число по отношение на процесуалното посланичество, както и плануваното пълномощие на синдика да продава посредством директно договаряне движимости и права, които на процедура не могат да бъдат осъществени посредством обществена обмен.

Предложените промени внасят изясненост, като се прецизира категорично кръгът на страните в правосъдните производства, от които авансово не се събира държавна такса, както и се дефинира броя на несполучливите обществени продани, след които се пристъпва към директно договаряне. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР