Депутатите отвориха данъчните закони за промениПромени в четири данъчни закона

...
Депутатите отвориха данъчните закони за промениПромени в четири данъчни закона
Коментари Харесай

Вечерни новини: Започна се с данъчните промени; Еврото ще оскъпи имотите

Депутатите отвориха данъчните закони за промени
Промени в четири данъчни закона одобриха на първо четене депутатите в бюджетната комисия в Народното събрание. Те обгръщат Закона за Данък добавена стойност, за налозите от приходи на физическите лица, за корпоративното подоходно облагане и Закона за акцизите и данъчните хранилища. С гласуването бе утвърдено и основаването на нов налог, ориентиран към печелившите енергийни компании – така наречен „ краткотрайна солидарна вноска “. Той цели облагането на свръхпечалбите на въпросните сдружения с 33%.
Еврото ще приближи българските цени на парцелите до европейските
Все още може да се каже, че в България цените на недвижими парцели поддържат най-ниски равнища спрямо цяла Европа. Заради предстоящото приемане на еврото евентуално през 2023 година цените гладко ще се повишават и когато влезем в еврозоната ще имаме едно по-драстично повишение до постигане на равнища, близки до цените в Западна Европа.
Комисия за защита на конкуренцията утвърди продажбата на „ Мусала Софт “ на един от най-богатите чехи
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) утвърди договорката за придобиването на една от водещите български софтуерни компании – „ Мусала Софт “. 100% от собствеността на учреденото преди повече от две десетилетия сдружение отива в ръцете на „ Арикома Груп Интернешънъл “ (Aricoma) – записана в Швеция, само че под шапката на чешкия холдинг KKCG, зад който стои един от най-богатите чехи – Карел Комарек.
Депутатите утвърдиха военна помощ на Украйна, само че неразбираемо каква
След близо петчасови диспути депутатите се сплотиха за даването на военна помощ на Украйна. Според днешното решение тя би трябвало да е действителна, а не както беше гласувано преди седем месеца – единствено за ремонт на украинска техника – което даже не се случи. Сега всички парламентарно показани партии, без Българска социалистическа партия и " Възраждане ", утвърдиха да бъдат изпратени оръдия и аварийни елементи.
Българското газохранилище към този момент е над 90% запълнено (инфографика)
Българското газово вместилище в Чирен към този момент е със напълнен потенциал малко над 90%, след като нагнетяването на гориво в оборудването бе ускорено вследствие на летните наставления на Европейската комисия. Към момента равнището на газа в него към този момент изпреварва с над 15 прочие пункта достигнатото количество на същата дата през предходния отоплителен сезон (бел. р. – на 3 ноември 2021 година бе достигнато запълване на 74.07%). Значително към този момент е надвишен и пикът на запълняемост от миналата година, демонстрират още данните на Асоциацията на европейските оператори на газохранилищата.
Robinhood на българина Влад Тенев падна жертва на криптозимата
Стръмният спад на пазара за цифрови активи продължава да тежи върху редица компании с крипто експозиция. Основаната от българина Влад Тенев Robinhood също бе попарена от така наречен криптозима. 
Българинът, омагьосал Холивуд: Първият преподавател на Bulgaria Wants You в Русе
Мария Бакалова и Нина Добрев плениха Холивуд със своите функции, само че един различен българин безусловно го „ омагьоса “. Кой е той ли? Името му е Антони Христов, дългогодишният шеф на Pixar. След близо 40 години оттатък Океана, медиите го дефинират като „ българската диря “ в меката на киното, а той себе си – като индивида зад брилянтни анимации като „ Търсенето на Немо “, „ Уол-и “, „ Колите “ и „ Феноменалните “.
Банката на Англия подвигна внезапно лихвите
Централната банка на Англия увеличи лихвените проценти със 75 базисни пункта в четвъртък – най-голямото нарастване от 33 години. Финансовата институция се пробва да овладее растящата инфлация, до момента в който стопанската система на Обединеното кралство се плъзга към криза, която може да продължи две години.
Турската инфлация надвиши 85%
Турската годишна инфлация се изкачи до нов 24-годишен връх от 85.51% през октомври, демонстрират публични данни. Числата са под упованията на икономистите, чиито прогнози бяха по-негативни поради нерационалните дейности на Турската централна банка – да смъква лихвите при ускоряваща се инфлация.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР