Депутатите отново не успяха да изберат своя парламентарен шеф. След

...
Депутатите отново не успяха да изберат своя парламентарен шеф. След
Коментари Харесай

ЦИРКОВ СПЕКТАКЪЛ №2: Пак не избраха шеф на НС

Депутатите още веднъж не съумяха да изберат своя парламентарен началник. След бърза процедура по нов избор след вчерашния неуспех с безчет почивки, дадени от доайена на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов, една оттеглена кандидатура и една нова, през днешния ден законотворците отново не се схванаха. И патовата обстановка остава.

Това се случи след невиждан провал на новия състав на Народно събрание и троент опит да си избере той новия ръководител. 

Де факто депутатите бяха в отмора до тази заран от вчерашното съвещание, тъй като процесуално то не можеше да бъде закрито без да е определен новият законотворец номер 1. 

Късно в сряда Продължаваме промяната изтегли кандидатурата на Никола Минчев. А Асен Василев - съпредседател на партията, изясни, че тъкмо този ход бил в духа на декларираната от него и Кирил Петков градивната съпротива. 

Днес още веднъж имаше четири номинации - на Йордан Цонев от Движение за права и свободи, на Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, на Петър Петров от Възраждане и на Росен Желязков от ГЕРБ. 

Двамата, събрали най-вече гласове - Цонев и Желязков, бяха подложени на гласоподаване на балотаж. Но и той се провали. Затова председателстващият Рашидов още веднъж бе заставен да разгласи отмора - цялостен час. 


ТЕМА преди 16 часа 1404 преди 16 часа 1238 преди 20 часа 2116
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР