Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии -

...
Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии -
Коментари Харесай

Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии

Депутатите още веднъж не избраха ръководители на трите противоречиви комисии - спортна, земеделска и по правата на индивида. За Комисията на младежта и спорта - от „ Продължаваме промяната “ още веднъж предложиха Радостин Василев, а от Движение за права и свободи - Халил Летифов. И двамата бяха отхвърлени, осведоми БГНЕС.

За Комисията по земеделие депутатите отхвърлиха още веднъж и кандидатурата на Иван Христанов. За Комисията по правата на индивида не бяха направени номинации.

Парламентът обаче дефинира съставите на две непрекъснати комисии – по правни въпроси и по конституционни въпроси, оповестява Българска телеграфна агенция.

Преди няколко дни депутатите от 48-ия парламентвзеха решениеда разделят Комисията по конституционни и правни въпроси на две.

По предложение на ръководителя на парламентарната група наГЕРБ-СДС Десислава Атанасовабе решено да се създадат промени в Правилника за организация на активността на Народното събрание, с които се обособяват две непрекъснати комисии - Комисия по конституционни въпроси и Комисия по правни въпроси.

Според Атанасовачрез Комисията по конституционни въпросище могат да се обсъдят всички вероятни промени в Конституцията, в случай че Народното събрание реши да прави такива, както и да се преглеждат въпросите, свързани с лишаване на депутатски имунитет или концепцията за развиване на правосъдната промяна.

Вече над два часа депутатите дебатират по проекторешение, с което да се задължи служебният кабинет до седем дни да внесе в Народното събрание всички законопроекти, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

Очаквано, проекторешението стана мотив за престрелки сред някогашните ръководещи „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ поради забавянето на Плана за възобновяване и резистентност и заложените в него политики.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР