Депутатите от Възраждане, подкрепени от БСП, настояват насроченото извънредно заседание

...
Депутатите от Възраждане, подкрепени от БСП, настояват насроченото извънредно заседание
Коментари Харесай

Възраждане и БСП срещу продажбата на оборудването за АЕЦ Белене на Украйна

Депутатите от " Възраждане ", подкрепени от Българска социалистическа партия, упорстват плануваното изключително съвещание на Комисията по енергетика да не се състои. Една от точките в дневния ред е продажбата на съветските реактори за АЕЦ " Белене " за Украйна, което предизвиха напрежение в пленарната зала.

Заради поредност от поискани процедури и за " изстудяване на пристрастеностите " беше дадена отмора от председателстващият съвещанието заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова. 

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и Движение за права и свободи са внесли в Народното събрание план на решение по отношение на възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител за продажба на съоръжение, предопределено за плана АЕЦ „ Белене “.

Свиква се комисия от в този момент за след два часа с извънредно съществени точки, една от които е за продажбата на оборудването на АЕЦ „ Белене “ на Украйна, разяснява Искра Михайлова от „ Възраждане “ през днешния ден от парламентарната естрада. Тя изиска ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да изясни какво постанова свикването на „ тази незабавна комисия “ и в нейния дневен ред да има такава точка.

" Единствената причина, заради която е това бързане, е, тъй като на следващия ден идва украинецът Зеленски, разяснява сътрудника ѝ Стоян Таслаков. Не мисля, че откакто даваме няколко транша оръжия, в този момент би трябвало да си продаваме или подаряваме и оборудването за АЕЦ " Белене ", добави той.

Вчера пишете проекторешението, през днешния ден желаете да го гледате, разяснява и Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “. Продавате съветските реактори на Украйна, вие подигравате ли се с тези хора, попита той. И там очаквате да отидат съветски инженери да ги инсталират, добави той. Свиленски разяснява, че дори цената е избрана.  

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС изясни за какво цената е такава  - тъй като, по думите му, толкоз сме платили. Българска социалистическа партия нищо не са плащали, те единствено поръчват и оставят различен да заплаща сметката, разяснява той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР