Депутатите от Възраждане почетоха паметта на починалата Миглена пред Спешното

...
Депутатите от Възраждане почетоха паметта на починалата Миглена пред Спешното
Коментари Харесай

Възраждане почете в НС паметта на починалата жена пред Спешното във Враца

Депутатите от " Възраждане " уважиха паметта на умрялата Миглена пред Спешното поделение и очите на детето си във Враца. Те приканиха в декларация и сътрудниците си от останалите парламентарни групи да станат за минута безмълвие. Част от народните представители от " ИТН " се изправиха, след което седнаха, защото останалата част от залата не го направи.

Лидерът на парламентарната група изиска и оставката на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова, не поради това, че тя е директно виновна, а тъй като това е честен акт. Според него тя е имала опция откогато е на власт да промени протокола за приемане на пациентите в Спешните отделения, като отстрани безумните въпроси, които се задават.

Лидерът на партията Костадин Костадинов съобщи, че самият той е бил в сходна обстановка на 27 декември. Той съпостави случая с умрялата жена със ориста на жертвите на комунистическия режим.

" Заради протокола на здравните министри хората стоят на входа на лечебните заведения и дават отговор на ред въпроси. Те се задават на хора, които са зле. Излиза човек и споделя - " Ако не задам въпросите, ще ме уволнят. " След това изявление на индивида, би трябвало да му създадат и тест. Тази жена най-малко са я приели вътре. Това е нарушаване на разпоредбите. Не бива да се учудваме, че страната ни е преди всичко по смъртност в света поради изродската здравна система. Защото да видиш по какъв начин една жена умира пред очите на детето си е изродско. Ние тук носим виновност за това, което се е случило години наред - статуквото и ние, че не сме изринали статуквото. Този протокол можеше да бъде анулиран. Един човек, един автограф. Не е изработен. " - сподели Костадинов.

 Снимка: БТА

Проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия отговори на апела на Костадинов за оставка на Сербезова с молба да не трансформира една човешка покруса в знаме, което да развява от парламентарната естрада.

" С цялата покруса на това, което се е случило през вчерашния ден във Враца, апелирам ви се от тази естрада, господин ръководител, не позволявайте да се раздават избрания, тежки присъди върху системата. Ние заявяваме пет години, че тази система не работи господин Костадинов, пет години. Искаме да я променим, само че няма да я променим с заявления от трибуната на Народното събрание. апелирам ви, като човек господин ръководител и вас ви апелирам, господин Господинов, не превръщайте една човешка покруса в знаме, което да развявате от трибуната на Народното събрание. Много ви апелирам като доктор, това е неприемливо ", съобщи проф. Михайлов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР