Депутатите от Продължаваме промяната“ (ПП) не одобриха предложението националният празник

...
Депутатите от Продължаваме промяната“ (ПП) не одобриха предложението националният празник
Коментари Харесай

ПП са против смяната на датата на националния празник на България

Депутатите от „ Продължаваме промяната “ (ПП) не утвърдиха предлагането националният празник да бъде не на 3 март , а на 24 май. То пристигна от някогашните ръководещи от ГЕРБ. Позицията на Политическа партия разгласи националният представител Благовест Белев.

" 24 май е един от дребното празници, по които има абсолютен консенсус в обществото. Не е правилно 24 май да се употребява като разграничителна линия за обособени хора, обособени групи в обществото.  ГЕРБ имаха опция в продължение на 12 години да създадат каквито желаят промени. Те не ги направиха. Правят ги в този момент, с цел да провокират - по този начин аз чета, за да провокират още веднъж различие. Не е правилно по отношение на обществото и обществото би трябвало изрично да отхвърли сходни хрумвания ", сподели Белев пред кореспонденти в Народното събрание.

Той бе запитан къде са в тази ситуация разграничителните линии. 

" Аз за 24 май не споделих такова нещо. Има празници, които... ако щете и националният празник 3 март слага някакви разграничителни линии. И още един път да кажа:  24 май е единственият, или да не съм краен - един от дребното (празници), за които имаме безспорен консенсус в обществото. Това е български празник. Това е празник на българската просвета, на българската просвета, на българската писменост. И е изключително неудачно точно пък в този момент, в това време да се слагат такива разграничителни линии “, изясни депутатът.

От Политическа партия щели да реагират по същия метод даже и в случай че предложението не било на ГЕРБ , а на друга парламентарна група.

На въпрос - да остане ли 3 март народен празник, Белев отговори: „ Разбира се “.

Обявеното от него мнение е ненапълно изненадващо предвид ярките прозападни и антируски позиции на съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР