Депутатите от опозицията възнегодуваха срещу отсъствието на премиера Кирил Петков

...
Депутатите от опозицията възнегодуваха срещу отсъствието на премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Опозицията: Премиерът се разхожда по улиците, вместо да се яви в парламента

Депутатите от опозицията възнегодуваха против отсъствието на премиера Кирил Петков от блиц контрола в Народното събрание. В залата участват само вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов . Заради неотложни задължения, няма да вземат участие и вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов и Калина Константинова.

" Може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалния му празник, защото е деня на шегата и лъжата и има право да чества . Но, щяхме да го отпразнуваме дружно ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи .

Костадин Костадинов от " Възраждане " подсети, че от неговата парламентарна група още при започване на седмицата се внесли предложение за чуване на министър-председателя за з адържания български транспортен съд на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че ще им отговори в границите на блиц-контрола в петък.
 Нинова и Караджов БГНЕС

Председателят на Народно събрание Никола Минчев даде обещание на депутатите идната седмица да насрочи преднамерено съвещание, в което министър председателят да дава отговор на депутатските питания. ГЕРБ-СДС, " Възраждане " и Движение за права и свободи обаче настояха целият блиц надзор да отпадне през днешния ден и да вместо това да се организира идващия петък в наличието на всички членове на Министерски съвет, както изисква парламентарният устав.

" Какъв ще е този надзор на части? Ние сме се подготвили с въпроси за други хора . Ние имаме интерес да питаме министър председателят Кирил Петков ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС . Според него Кирил Петков е желал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, само че се е уплашил самият той .

" Каква покруса се разиграва, в случай, че четири години никой не можеше да докара вашия министър председател Бойко Борисов тук , с цел да дава отговор на каквито и да е въпроси ", репликира Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

В същото време участници в митинга на служителите на реда, които тази заран започнаха построяването на палатки пред Министерството на финансите, разгласиха в обществената мрежа фотоси с премиера Кирил Петков, на които се вижда по какъв начин той е спрял да поговори с тях. Според представители на СФСМВР срещата се е състояла тази заран.

От " Възраждане обявиха малко по-късно, че през търсачката на Гугъл са видели по какъв начин " Петков се разхожда напразно по улиците на София ". " Освен в случай че разходката му не е по някаква необходимост , молим да ревизирате дали въпреки всичко не е тръгнал към Народното събрание да отговори на въпросите ни ", обърнаха се от партията към председателстващия съвещанието. " Ако е тръгнал към нас, ще го посрещнем ", отговори им Атанас Атанасов, зам.-председател на Народното събрание.

От Движение за права и свободи също излязоха с сходен зов. " Има фотоси на Петков от жители. Свържете се с него, да не се крие като мишка в Министерски съвет. Ако е мъж да пристигна да дава отговор тук, тъй като стига се е крил . Вчера чухме, че очевидно е прекалил с нещо ", моли Хамид Хамид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР