Депутатите от Комисията по правни въпроси не се разбраха за

...
Депутатите от Комисията по правни въпроси не се разбраха за
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и Възраждане върнаха Славов, не искат да го слушат за Сарафов


Депутатите от Комисията по правни въпроси не се схванаха за дневния ред, който в последна сметка не бе признат от народните представители. Причината е, че обединението ГЕРБ/СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " не поддържаха по този начин заложения дневен ред на отрасловата парламентарна комисия - чуване на правосъдния министър Атанас Славов за избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор. Втора точка в дневния ред на комисията бе заложено гласоподаване на общ законопроект на Наказателния кодекс.

Депутатът от обединението ПП/ДБ Мирослав Иванов настоя да се даде 15 минути отмора, с цел да се премисли решението от страна на народните представители, с цел да може в последна сметка да се организира съвещание.

След дадените 15 минути отмора от ръководителя на Комисията по правни въпрос Стою Стоев още веднъж направи прегласуване на дневния ред, за което още веднъж не се откриха нужните гласове.

Десислава Атанасова настоя съвещанието на комисията да има точка единствена - разискване и гласоподаване на общ законопроект за Наказателния кодекс, като се свика изключително съвещание незабавно след прекратяването на съвещанието на първичната комисия. Според нея единствено това ще избави съвещанието на отрасловата парламентарна комисия.

Правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че е задължен да се яви всякога, когато го поканят депутатите в комисията. " Не ме жалете, това ми е работата ", успокои Славов народните представители.
 Славов не чака Висш съдебен съвет за минути да реши за Сарафов
Славов не чака Висш съдебен съвет за минути да реши за Сарафов

Правосъдният министър зове за " институционален аскетизъм "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР