Депутатите от БСП за България искат всички деца от първи

...
Депутатите от БСП за България искат всички деца от първи
Коментари Харесай

БСП иска еднократна помощ от 250 лв. за социално слаби деца от 1 до 4 клас

Депутатите от " Българска социалистическа партия за България " желаят всички деца от първи до четвърти клас, чиито фамилии са обществено слаби, да получават еднократна помощ от 250 лева преди началото на образователната година. В момента право на такава помощ имат единствено първокласниците, чиито фамилии дават отговор на критериите за обществено подкрепяне. През 2016 година такава са получили към 46 хиляди фамилии.

" Бедността е една от аргументите за отпадане на децата от учебно заведение. За да задържим децата в учебно заведение, би трябвало да ги подпомогнем ", разгласи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Анелия Клисарова. Социалистите ще внесат през днешния ден законови ремонти за разпределяне на помощите.

Изчисленията сочат, че за задачата ще бъдат нужни към 30 млн. лева на година.

В момента еднократната помощ се отпуска на фамилии, чиито деца са записани в първи клас за първи път и чиито средномесечен приход на член от фамилията за предходните 12 месеца е по-нисък или еднакъв на 350 лева, а от 1 юли 2016 година – 400 лева съгласно закона за държавния бюджет.

Срокът за подаване на заявката за разпределяне на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на настоящата образователна година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР