Депутатите от 48-ия парламент създадоха временна комисия за изработване на

...
Депутатите от 48-ия парламент създадоха временна комисия за изработване на
Коментари Харесай

Депутатите сформираха комисия за правилника

Депутатите от 48-ия парламент сътвориха краткотрайна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС беше определен за ръководител на комисията. Решението за основаването ѝ и за състава ѝ бяха гласувани единомислещо с 225 гласа " за ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви от парламентарната естрада, че на председателски съвет са постигнали договореност, че настоящият устав на 47-ото Народно заседание следва да претърпи извънредно малко промени. Затова беше признато срокът за оферти за промени в правилника да е до 28 октомври (петък), а краткотрайната комисия да работи до окончателното му приемане. Атанасова уточни, че концепцията е комисията да стартира работа незабавно, вероятно в понеделник да работи изключително и в сряда идната седмица Народното събрание да одобри измененията в правилника.  

Временната комисия се основава на паритетен принцип и се състои от 14 членове - по двама представители от всяка парламентарна група.

За членове бяха определени Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев и Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ", Хамид Хамид и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Петър Петров и Цвета Рангелова от " Възраждане ", Явор Божанков и Мая Димитрова от " Българска социалистическа партия за България ", Надежда Йорданова и Людмила Илиева от " Демократична България " и Надежда Самарджиева и Александър Николов от " Български напредък ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР