Депутатите няма да минават тестове за алкохол и наркотици при

...
Депутатите няма да минават тестове за алкохол и наркотици при
Коментари Харесай

Няма да тестват депутатите за наркотици

Депутатите няма да минават проби за алкохол и опиати при влизане в Народното събрание. Това реши правната комисия в Народното събрание с отменяне на предложение на " Възраждане " в тази посока.

Решението беше взето с 1 глас " за ", 9 " срещу и 1 " въздържал се ".

Предложението на най-малката групировка в Народното събрание пристигна след изявление на депутата от " Продължаваме промяната " Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Преди 2 седмици той съобщи от трибуната на Народното събрание:

" Ако на следващия ден реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са дали своят вот за мен, и им кажа: " Елате да влезете нелегално в Народното събрание, елате да поблъскате служители на реда, ще ви платя рейсовете, може да ви дам и по 40 лв., не е ли вярно господин основният прокурор да изиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в пандиза? Дали в закона написа, че важи единствено за мен или за шепа нещастни фашисти? "

Изказването му беше ориентирано към депутатите от партия " Възраждане " и проведения от тях митинг против зелените Коронавирус документи, защото част от участниците в митинга се пробваха да нахлуят в Народното събрание и се наложи Националната работа за защита да сложи маси отвътре на централния вход, с цел да им попречи да отворят вратите.

" С терзание следим държанието на избрани народни представители, които използват обидни думи и квалификации от трибуната на Народното събрание. Свидетели сме на несъответстващо държание от страна на депутати, което е неприемливо ", сподели вносителят Елена Гунчева от " Възраждане ".

По думите ѝ работата на депутатите е извънредно виновна и визира всички жители, по тази причина е належащо те да са в положение да извършват дилемите си.

Останалите членове на комисията обърнаха внимание, че планът на партията на Костадин Костадинов по никакъв метод не се разграничава от условието депутатите да се тестват или да демонстрират зелен документ при влизане в Народното събрание и припомниха позицията на " Възраждане " по тази тематика. Гунчева обаче отговори, че задачата не е тестването за алкохол и опиати да се употребява за достъп, а по-скоро се търси моралната позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР