Депутатите не приеха кметовете на кметства да се избират от

...
Депутатите не приеха кметовете на кметства да се избират от
Коментари Харесай

Кметовете на кметства няма да се избират от 100 човека, решиха депутатите

Депутатите не одобриха кметовете на кметства да се избират от 100 индивида.

От ГЕРБ гласоподаваха срещу концепцията на съдружния си сътрудник Вътрешна македонска революционна организация.

Войводите акцентираха, че министър председателят на няколко пъти в свои изкавания е декларирал, че за него дребните обитаеми места би трябвало да избират своите кметове демократично и за задачата счита, че броят на гласоподавателите би трябвало да падне до 100 индивида. С това той подкрепял предлагането на Вътрешна македонска революционна организация.

В зала текстовете бяха поддържа единствено от един народен представител на Движение за права и свободи и по-малко от половината народни представители от Българска социалистическа партия.

Според Вътрешна македонска революционна организация смяната ще сътвори опция за директен избор на кметовете и ще отрази действителната воля на гласоподавателите . Това било гаранция за действителната представителност на хората в дребните обитаеми места и стъпка към справяне с районния дисбаланс и демографската рецесия.

По до момента настоящия юридически режим статутът на едно обитаемо място в кметство се дефинира от съществуването на над 350 негови поданици. С предлагането за 100 поданици щели да се реализиран по-добри и оптимални условия и благоприятни условия на кметствата за осъществяване на предоставените им от съответните общини функционалности - административни, териториални, финансови.

От Вътрешна македонска революционна организация не схващат за какво ГЕРБ не са подкрепили предлагането им.

Явно вътрешнопартийната равноправност на ГЕРБ стартира да надвишава упованията на основателя си и да ражда рискови прецеденти, безапелационни са те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР