Депутатите на влиятелния шиитски лидер Моктада Садр - първата парламентарна

...
Депутатите на влиятелния шиитски лидер Моктада Садр - първата парламентарна
Коментари Харесай

Ирак върви към тотална криза

Депутатите на авторитетния шиитски водач Моктада Садр - първата парламентарна група в Съвета на представителите (еднокамарния парламент на Ирак) оповестиха нощес, че стартират седяща стачка в Народното събрание, която ще продължи, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на протестиращите, съобщи Франс прес, като цитира двама представители на листата " Поход за промени ".

" Поход за промени " се причислява към опозицията, съобщи Раед Фахми, почитан представител на комунистическата партия, съдружник на Моктада Садр в листата. Тя завоюва парламентарните избори през май 2018 година с 54 депутатски места и трансформира Моктада Садр в балансьор при съставянето на държавната коалиция, против която иракчаните стачкуват на улицата.

Страната от 1 октомври изпадна в невиждана обществена и икономическа рецесия, белязана от антиправителствени митинги, при които в конфликти със силите за сигурност и с милиции починаха над 200 души. Още при започване на октомври Моктада Садр изиска оставка на държавното управление и предварителни избори под надзора на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР