Депутатите на Продължаваме промяната направиха шоу с цел да бламират

...
Депутатите на Продължаваме промяната направиха шоу с цел да бламират
Коментари Харесай

ПП с процедурно шоу ядосаха Йордан Цонев

Депутатите на " Продължаваме промяната " направиха шоу за да неодобряват започване на второ четене на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание. Първо бе поискана отмора за 15 минути от Асен Василев. След нея сътрудника му Мирослав Иванов изиска процедура да се измести с точка 11 за чуване на министър Шишков.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев го пресече, че е неприемливо. Росен Костурков по-късно изиска удължение на периода за внасяне на оферти сред първо и второ гласоподаване на Закона за земеделските производители.

Йордан Цонев прозря желанията и пресече последващи процедури, обявявайки, че следва четене на отчета по законопроекта за Изборния кодекс от ръководителя на Комисията по правни въпроси Радомир Чолаков.

Правилникът ще се ползва в духа на буквата, отсече Цонев и извика Радомир Чолаков на трибуната.

Докато той стартира да чете отчета, депутатът Настимир Ананиев стана и стартира да размахва депутатската си карта, заради което бе отхвърлен за едно съвещание. Пред Чолаков се изправиха депутати от Политическа партия, измежду тях и Кирил Петков, размахвайки претенции, отчети, карти, и наставляваха за разпоредбите на Народното събрание.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев от Движение за права и свободи няколко пъти разгласи, че " заглавието на законопроекта е прочетено и стартират разисквания ". Спорът не секва, депутатите на Политическа партия са на трибуната, желаят се видеонаблюдение, стенограми, квесторите са на крайници, отстраненият Настимир Ананиев не напуща залата. Йордан Цонев бе упрекнат в тъпчене на разпоредбите на правилника на Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР