Депутатите на ГЕРБ и ДПС тази сутрин не дойдоха на

...
Депутатите на ГЕРБ и ДПС тази сутрин не дойдоха на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС провалиха регионалната комисия за пътните ремонти

Депутатите на ГЕРБ и Движение за права и свободи тази заран не пристигнаха на плануваното изключително съвещание на районната комисия в Народното събрание. Без тяхното присъединяване не може да се събере кворум. На нея трябваше да се одобри решение за удължение на периода на договорите с компаниите за настояща поддръжка на държавните пътища след 30 септември.

Настимир Ананиев, ръководител на комисията сподели за „ Сега “, че от останалите парламентарни групи народните представители били пристигнали. „ Много безконтролно държание, а въпреки това пък има митинги. Според мен, те преднамерено наливат масло в огъня. Всичко е политическа игра. И двете страни нищо не вършат. Защо Камарата (ББК „ Пътища “ - б. а.) не призове ГЕРБ и Движение за права и свободи да влязат на комисия и в зала и с цел да се одобри решението? При служебното държавно управление няма да има парламент и може би желаят по този метод да навредят и на президента, тъй като 30 септември, когато е крайният период на договорите, ще се падне по време на служебния кабинет. Искахме да удължим периода до 30 ноември, когато ще има парламент и ще може да вземе някакви решения “, сподели той.

На въпрос дали има късмет да се насрочи ново съвещание на комисията в понеделник, Настимир Ананиев, сподели, че това надали ще е допустимо, тъй като президентът още през днешния ден ще разгласява указа и в понеделник или вторник ще се разпусне Народното събрание. „ Дори да има комисия обаче, няма да има пленарно съвещание “, счита той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР