Депутатите гласуват на второ четене промените в Законите за МВР

...
Депутатите гласуват на второ четене промените в Законите за МВР
Коментари Харесай

Депутатите гласуват на второ четене промените в Законите за МВР и администрацията

Депутатите гласоподават на второ четене измененията в Законите за Министерство на вътрешните работи и администрацията. Целта на текстовете е да се увеличи капацитета на Гранична полиция. Трябва да бъдат назначени още 1264 чиновници за защитата на бежанските центрове, както и по-засилена защита по границата.



Вносители на законопроекта са ръководителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски. Законодателните ограничения целят и усилване на защитата на границата.

Народните представители ще изслушат и ръководителя на Националния статистически институт Атанас Атанасов. Темата са подхванатите дейности на държавното управление на Република България за приемане на еврото и влизане на Република България в Еврозоната.

На първо гласоподаване ще бъдат подложени два Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Единият импортиран от “Възраждане ”, а другият от Министерски съвет, както и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите. Той  импортиран от Росен Костурков и група народни представители от ПП-ДБ.

На гласоподаване ще бъде подложена и Националната тактика за развиване на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност (2023-2034), импортирана от Министерски съвет.

В седмичната стратегия на депутатите е заложено и чуване на ръководителя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР