Депутати призоваха регулаторите да предприемат действия срещи мобилните оператори заради

...
Депутати призоваха регулаторите да предприемат действия срещи мобилните оператори заради
Коментари Харесай

Депутати от ПП-ДБ настояват за мерки срещу „произвола“ на телекомите

Депутати приканиха регулаторите да подхващат дейности срещи мобилните оператори поради следващото нарастване на цените на услугите им . Ивайло Мирчев и Мартин Димитров от Политическа партия – Демократична България оповестиха, че ще приготвят законови промени, с цел да спрат сходно повдигане на таксите, само че е нужна и Комисия за защита на конкуренцията, която да противодейства на сходни, съгласно тях, картелни дейности.
Това, което видяхме от мобилните оператори, е ужасно тревожно. Инфлацията в България е една и съща, не може единият оператор да желае 9,5% нарастване, а другият 4% нарастване на цените
Мартин Димитров, депутат от Политическа партия – Демократична България

Според Димитров едностранната смяна в цените на мобилните услуги е неуспех на регулирането.

„ За последните три години КЗП за нелоялни практики е наложила обща санкция на всички мобилни оператори от 544 000 лева На 68 санкции междинният размер на санкцията е 8000 лева С такива санкции не могат да се трансформират и глобяват нелоялни практики “, сподели още депутатът, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Регулаторите ще бъдат заменени, откакто имаме механизъм за това по какъв метод ще стане “, сподели Ивайло Мирчев от ПП-ДБ . Според него първо би трябвало да има нормативни промени и по-късно лични смени. Регулаторите не работят в интерес на обществото и не усъвършенстват конкурентната среда в България, счита той.

„ Аз го разбирам, че той е обезпокоен, защото става дума за конкурентната среда в страната “, сподели Мирчев във връзка, която към момента не е утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Нормално е да е обезпокоен, защото Комисия за защита на конкуренцията не работи, сподели Мирчев.

По-рано през днешния ден „ Юнайтед Груп “ (United Group) изпрати позиция до медиите във връзка изявлението на Петков . „ Шокирани сме от изказването, направено от господин Кирил Петков, по отношение на проблема " Булсатком “. На 31 януари господин Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията във връзка тази договорка. Това е неприемлива интервенция от страна на политик в работата на самостоятелен административен орган “, се показва в позицията.

Определени министри се оправят добре, към други имаме много по-високи упования, разяснява още Ивайло Мирчев.

Напрежение сред президента и ПП-ДБ постоянно е имало, уточни Мирчев. Действащ президент няма право да основава партия. И самият президент, и неговият антураж вършат подмятания в тази посока, а това не способства за неговата роля на обединител на нацията, сподели още депутатът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР