Депутати от парламентарната група на БСП за България“ внася проект

...
Депутати от парламентарната група на БСП за България“ внася проект
Коментари Харесай

БСП настоява Иван Гешев да даде отчет от парламентарната трибуна


Депутати от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ внася план за решение, с което упорстват основният прокурор Иван Гешев да изготви отчет, с който да регистрира пред Народното събрание свършеното от него от началото на мандата му, съобщи БГНЕС.

„ Главният прокурор би трябвало да изготви отчет за това по какъв начин се извършват законите за страната през този интервал – от януари до юли, в това число. Този отчет би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание, като категорично наблягам, че предлагането включва отчетът да бъде прегледан в зала “, изясни пред публицисти в Народното събрание депутатът Антон Кутев.

Според него задачата на тази процедура е да се обясни какви тъкмо са пълномощията на ръководителя на държавното обвиняване, както и да започва публичен спор за това какви в действителност би трябвало да бъдат.

„ Конкретно приказваме за това по какъв начин се свързва активността на прокуратурата от последните няколко месеца с презумпцията за непорочност. Може ли да бъдат произнасяни присъди, по кое време и по какъв начин? Без решение на съда. Как се нарушава свободата на кореспонденцията? Може ли и по какъв начин да се изнася преписка и какво оправдава персоналните чатове, изнесени в общественото пространство? Оправдано ли е това? При какви случаи? Как си взаимодействат управляващите? “, попита Кутев, който настоя на всички тези въпроси отговор на даде основният прокурор Иван Гешев.

„ Ние поредно сме „ за “ оставката на Иван Гешев и продължаваме да настояваме за нея “, съобщи още депутатът от левицата.

От партията се надяват отчетът да сложи началото на поредност от дейности, които да слагат на политическо и обществено разискване пълномощията на прокуратурата и взаимоотношенията и с настоящото законодателство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР