Депутати от БСП за България и Демократична Българияочакват след уикенда

...
Депутати от БСП за България и Демократична Българияочакват след уикенда
Коментари Харесай

Депутати от БСП и ДБ очакват напусналите ИТН да се увеличат

Депутати от " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България " чакат след уикенда броя на напусналите парламентарната група на " ИТН " (ИТН) да се усили. Днес депутатът Кирил Симеонов разгласи, че напуща парламентарната група на Има Такъв Народ.

Миналата седмица Симеонов призна, че е разговарял с премиера Кирил Петков , откакто той даде поръчка, че е подготвен да ръководи с държавно управление на малцинството. Тогава Симеонов разгласи, че остава в групата.

Пред публицисти в Народното събрание Александър Симов от " Българска социалистическа партия за България " разяснява изявлението на своя сътрудник от Има Такъв Народ от парламентарната естрада през днешния ден. Той уточни, че в българския парламент рядко сме чували толкоз прочувствени думи . " За мен това е артикул на откровеното разкайване за обстоятелството, че той е дал своя вот дружно с най-мрачните партии на статуквото на близкото минало ", разяснява Симов.

Депутатът от левицата поздрави своя сътрудник и добави, че това е постъпка на почтен и заслужен човек . " Мисля си, че вчерашният ден бе доста ослепителен лакмус за това по какъв начин вотът на един народен представител може да се отрази на хората и на гласоподавателите. Аз персонално не повеждам никакви договаряния ", разяснява Симов. Той уточни, че беседва със своите сътрудници от Има Такъв Народ, изслушва техните съмнения и знае, че в групата на Има Такъв Народ няма такова единение, каквото настояват, че има нейните водачи. Чувал съм сътрудници, които споделят, че размислят съществено дали мястото им е там, само че не очаквайте да ви кажа имена и други хора, добави депутатът от левицата.

Владислав Панев, заместник-председател на ПГ " Демократична България ", поздрави сътрудника си от Има Такъв Народ Кирил Симеонов за това, че е решил да извършва програмата на Има Такъв Народ, а не повелята на индивида от тв приемника. " Той е мой сътрудник в Комисията по бюджет и финанси. От една-две седмици изяснявам, че в действителност ние работим доста добре с сътрудниците си от Има Такъв Народ в комисиите. Сред тях има много свестни и много смислени хора, тъй че решението на Кирил Симеонов освен не е изненада, само че и чакам и други негови сътрудници да се причислят ", добави Панев.

Според Панев след срещите на сътрудниците му от Има Такъв Народ през уикенда с техните близки и родственици в изборните им региони, ще имат задоволително учредения да размислят. Неслучайно опозиционното болшинство искаше да направи изключително съвещание в неделя и понеделник, с цел да не може тези срещи на депутатите от Има Такъв Народ да се състоят, разяснява Панев. " Надявам се на поддръжка при вота на съмнение от всеки народен представител, който счита, че сегашната обстановка не е естествена и крие извънредно огромни геополитически, освен политически опасности за България ", сподели той. 

В понеделник петима народни представители оповестиха, че напущат парламентарната група на Има Такъв Народ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР