Депутатът Явор Божанков е освободен предсрочно като член на Комисията

...
Депутатът Явор Божанков е освободен предсрочно като член на Комисията
Коментари Харесай

Косвената жертва на войната в Украйна Явор Божанков разжалван и в две парламентарни комисии

Депутатът Явор Божанков е освободен предварително като член на Комисията по конституционни въпроси и на Комисията по околната среда и водите. Това заяви ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов при започване на днешното изключително съвещание.

Миналата седмица Божанков падна косвена жертва на войната в Украйна. Малко откакто остро подлага на критика в пленарната зала позицията на Българска социалистическа партия против решението България да изпрати военна помощ на Украйна, а след това гласоподава против партийната заръка, той бе изключен от парламентарната група. По-рано Божанков се опълчи и на партийната позиция „ за “ връщането на хартиената бюлетина, напомня „ 24 часа “.

След изключването от Българска социалистическа партия Божанков остана в Народното събрание, само че към този момент като самостоятелен народен представител. Той е и първият останал без парламентарна група в границите на това Народно заседание. Според правилника за работа на Народното събрание самостоятелните депутати нямат право да членуват в парламентарните комисии. Затова и Божанков ще би трябвало да напусне тази по правни въпроси, само че и тази по околна среда, в които до момента членуваше като част от Българска социалистическа партия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР