Депутатът от Продължаваме промяната Венко Сабрутев е предложил на Любомир

...
Депутатът от Продължаваме промяната Венко Сабрутев е предложил на Любомир
Коментари Харесай

Сабрутев от Промяната призна, че е имало алтернативна оферта за пост към Каримански

Депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев е предложил на Любомир Каримански да се отдръпна от конкуренцията за Българска народна банка и в замяна на това да кандидатства за пост в Световната банка. Двамата са имали неофициален диалог, на който Каримански е споделил, че би трябвало да се съветва със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. 

" Не е имало предварителна спогодба Любомир Каримански да заема този пост, представяте ли си, че най-голямата парламентарна група няма да има претендент за Българска народна банка. Двете кандидатури - на Андрей Гюров и на Любомир Каримански бяха импортирани в един и също ден ", сподели Сабрутев. 

" Ние нямахме подозрение за неговия професионализъм, само че има доста изявления, които слагат под подозрение неговите нравствени качества ", сподели още зам-председателя на комисията по бюджет и финанси. 

По думите на Сабрутев е можело да се търси трета консенсусна кандидатура - концепцията не е да се раздават постове, а да се търсят най-хубавите претенденти за всеки един пост. " Ако се съгласим, че това е излаз от обстановката, тогава би трябвало да търсим обединителна фигура и да се излезе с Win - Win решение ", сподели още той.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР