Депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната

...
Депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната
Коментари Харесай

Митев се извини за спречкването с Костадинов: Исках да му оправя вратовръзката

Депутатът от „ Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната на Народното събрание на децата и на феновете за сцената в Народното събрание по-рано през днешния ден. Преди това той беседва и с ръководителя на ПГ на „ Възраждане” Костадин Костадинов в стаята на групата.

Тази заран се стигна до вълнения в пленарната зала след замяна на реплики и сдърпване сред Митев и Костадинов по време на дебата по измененията в Закона за досиетата. На брифинг по-късно от „ Възраждане” настояха за публично опрощение от ПГ на „ Продължаваме Промяната” и наказване за Митев. Костадинов удостовери, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата, съобщи.

„ Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-хубавият миг да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели”, сподели депутатът от Политическа партия по-късно от парламентарната естрада.

„ На първо място желая да поднеса извинения на децата, на феновете, които станаха очевидци на тези грозни прояви, в които и аз взех присъединяване, и несъмнено, да се извиня, в случай че по някакъв метод моето държание е асъдействало тази експанзия да се популяризира по този начин”, съобщи той.

Преди това след диалог с Костадинов, Митев сподели пред публицисти, че не му се е извинил. „ Мисля, че тези неща първо би трябвало да се решат сред нас, а не пред очите на децата и на всички фенове. Просто желаех да му кажа, че не съм склонен с изказванията, които той направи. Той желае да се простим. Аз отново настоявам, че ще се извиня за нещата, които считам, че заслужават извинение”, уточни депутатът от Политическа партия.

Митев разяснява, че за него е притеснително, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата. „ Той потегли към мен, потегли да ме наскърбява, аз просто желаех да му оправя вратовръзката, само че очевидно по различен метод е изглеждало”, описа Митев. По думите му, всеки заслужен човек би трябвало да заобикаля да се държи по този метод.

„ Ако господин Костадинов се усеща афектиран, че съм му пипнал вратовръзката - за това, бих се извинил”, добави Митев. А дали би се извинил и за думите си, депутатът от Политическа партия отговори, че от „ Възраждане” доста пъти ги предизвикат с разнообразни тематики - заявления, изказвания за еврото, за имунизациите.

„ Когато някой намерено изрича от трибуната неща, които опонират извънредно с действителността и накърняват достолепието освен на нашите гласоподавателите, само че и на хората, които са останали в България, това не мога да простя”, сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР