Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер се обърна с апел

...
Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер се обърна с апел
Коментари Харесай

Лорер към Радев: Дайте втория мандат. Време е България да има истинско, демократично, парламентарно управление

Депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер се обърна с зов към президентството: " Дайте втория мандат. Време е България да има същинско, демократично, парламентарно ръководство ".

Той е посетител в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия

" Днешният ден дава сериозен мотив за оптимизъм. 26-ти май може да бъде запомнен като един от значимите дни в парламентарната история. Правосъдната промяна, която за множеството българи звучи като неразбираема фраза, най-сетне стартира да се случва – приехме на второ четене промени, които стартират да подсигуряват, че Прокуратурата най-сетне ще има отчетност ", съобщи Лорер.

„ Скандалът със записите е на ниска цена опит 26-ти май, вместо първа стъпка към работеща прокуратура и правораздаване, е на ниска цена опит за скандал. Имаме доста по-сериозна задача – какво вършим в България. Силите срещу ясно се идентифицираха – „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия, ненапълно и президентството. От последните се подиграват, подхилват се, не са съгласни очевидно с намирането на форма за ръководство ”, сподели той.

Той се обърна с зов към президентството: „ Дайте втория мандат. Време е България да има същинско, демократично, парламентарно ръководство. ”

„ Това е следващ опит да се внуши, че това, че ние сме част от един съюз и нашите служби би трябвало да работят дружно със съюзническите служби, а не с съветските. За чистка в администрацията мисля, че въпросът е по-актуален за президентството. За назначения на служби и съгласувания – не мисля, че нещо такова се е случвало ”, добави още той.

„ Струва ми се, че цялата сага със записите придава непотребна значимост на нещо, което цели да разсее публичния спор от това, което се случи на 26 май. Нито преди, нито в този момент съм употребявал персоналното си време, с цел да преценява дали Радостин Василев е добър или неприятен. Твърдо съм уверен, че в границите на година ще напусне партията, която сътвори още в този момент. Няма потребност да отделяме ненужно време на хора, неактуални за политическия развой, изключително в дълготраен проект ”, разяснява той.

„ Очевидно са се възползвали от крайната неприкритост на мненията вътре в партията и извън ”, сподели още Лорер.

„ България я чака тежък институционален колапс ”, предизвести той.

Той напомни, че акад. Николай Денков и Мария Габриел няколко пъти обявиха, че всички министри ще бъдат посочени от Денков: „ Ротацията е призната в доста страни по света. Ако формулата за ръководство изисква ротация, това би трябвало да се случи в името на една постоянна власт, а не на служебно ръководство. ”

Той посочи, че откровено има вяра възможностите за държавното управление да са по-добри.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР