Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер потвърди, че той е едно

...
Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер потвърди, че той е едно
Коментари Харесай

Лорер потвърди, че той е кандидатурата на ПП-ДБ за еврокомисар на мястото на Мария Габриел


Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер удостовери, че той е едно от предложенията за еврокомисар на мястото на Мария Габриел. Другата номинация би трябвало да бъде направена от ГЕРБ-СДС.

Лорер уточни, че решението за съответния сектор, който българският представител ще поеме, ще бъде несъмнено от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Депутатът посочи:

Логиката подсказва, че в случай че ресорът на госпожа Габриел беше освободен едвам преди няколко седмици, е доста допустимо същият сектор да бъде даден и на бъдещия български еврокомисар “.

От Европейска комисия обаче към този момент демонстрираха очакване България още веднъж да предложи жена за поста. Във връзка с това Лорер разяснява, че не се тормози, в случай че от ГЕРБ-СДС посочат жена:

„ Важно е да се знае, че Европейската комисия на Фон дер Лайен стартира със съответствие 15 мъже на 12 дами. По средата на тази комисия на Ирландия се наложи да размени комисаря си и той бе сменен от мъж с жена, тъй че станаха 14 на 13. Сега, даже да бъде определен мъж за представител на България, това още веднъж ще върне Комисията в съотношението, с което тя е почнала “.

Припомняме: съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изясни, че са се разбрали с ГЕРБ и те да предложат още един кандидат, а в Брюксел да преценяват кого да си изберат.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР