Депутатът от парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай е отстранен

...
Депутатът от парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай е отстранен
Коментари Харесай

Симеонов отстрани Аталай за едно заседание на парламента

Депутатът от парламентарната група на Движение за права и свободи Рамадан Аталай е отхвърлен за едно съвещание. Санкцията му бе наложена от заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов по тази причина, че не напусна парламентарната естрада и му бе взета думата, защото времето за изявлението му е изтекло.

Поводът за случилото се е второто четене на Закона за пчеларството, посредством който с преходни разпореждания се трансформира собствеността на язовир „ Овчарица “. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се опълчиха на метода, по който това се прави.

„ Колегите, които излязоха на трибуната, се пробват да обяснят за какво и защо оферират в закона за пчеларството изменение и допълнение в закона за водите, което визира едно енергийно дружество. Няма по какъв начин без мнение на Министерството на енергетиката да се промени статута на един язовир, който се употребява за изстудяване на държавната топлоелектрическа централа ТЕЦ-2 “, съобщи Аталай от парламентарната естрада.

„ В предлагането на последната точка е включена тематика, по която ние като земеделска комисия не сме способени да вземем решение, само че ще ви помоля и вас и сътрудниците от Българска социалистическа партия да не влагате толкоз драматизъм в метода, по който бяха импортирани предложенията сред първо и второ гласоподаване. Да, има такава процедура, би трябвало да я заобикаляме, само че в идващият парламент единомислещо ще се обединим да преустановим тази процедура “, разясни Кръстина Таскова от "Воля ", защитавайки де факто ръководещите и следващия им опит да трансформират един закон посредством преходните и заключителни разпореждания на различен.

От Движение за права и свободи реакираха остро на обстановката, като упрекнаха зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, че е превишил правата си и повториха, че не престават да му желаят оставката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР