Депутатът от Обединени патриоти (НФСБ) Борис Ячев изпрати позиция до

...
Депутатът от Обединени патриоти (НФСБ) Борис Ячев изпрати позиция до
Коментари Харесай

Депутат от ОП: Необятният ми апартамент е купен по пазарна цена

Депутатът от Обединени патриоти (НФСБ) Борис Ячев изпрати позиция до медиите във връзка информация, че е закупил апартамент в София на извънредно ниска цена.

Публикуваме позицията на Ячев без редакторска интервенция:

"Във връзка с неточна и неточна информация, появила се в някои медии, че съм закупил през далечната 2009 година апартамент от 50 кв.м. на безумно ниска цена, върша следното изказване, подкрепено с документи:

Информацията за цената на жилището е извадена от годишната данъчна декларация, подадена през 2014 година пред Сметна палата в качеството ми на депутат.

Съгласно условията на закона в декларацията апартаментът е посочен като фамилна съсобственост в две поредни графи – ½ идеална част на стойност 37 500 лв., благосъстоятелност на Борис Ячев и ½ идеална част на стойност 37 500 лв., благосъстоятелност на брачната половинка. Общата стойност на „ необятния “ апартамент от 50 кв.м. е цифром и словом 65 000 лв., а освен 37 000 лв., както се твърди в изявленията.

В удостоверение ползвам и нотариален акт за покупко-продажба от 2009 година, от който е видно, че апартаментът от 50 кв.м. е закупен за сумата от 38 000 /тридесет и осем хиляди/ евро – 6 000 евро лични средства и 32 000 евро от ипотечен заем от банка ДСК. За което ползвам и контракт от банката.

Излиза, че цената на кв.м. на „ необятния “ апартамент от 50 кв.м. сега на закупуването през 2009 година е не 750 лв. на кв.м., както се твърди в неточните информации, а е 760 евро. Което съответствува с данните от Национален статистически институт, представени от въпросните медии, че „ междинната цена на апартамент в София през четвъртото тримесечие на 2009 година е била 1580 лв. “.

Тук е мястото да си напомним националната мъдрост, че преди да стартира да написа – човек би трябвало да се научи да чете. Декларациите за имущество са прецизен източник на информация, само че те би трябвало да се четат правилно ".









Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР