Депутатът от Има такъв народ Тошко Йорданов се яви на

...
Депутатът от Има такъв народ Тошко Йорданов се яви на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков заплашвал министър Йоловски. Става дума за огромна корупция!

Депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура във връзка изказвания на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че му е упражняван напън.

 

Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът съобщи на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван напън от Кирил Петков и Божидар Божанов. За случая описа самият Йорданов, а пред публицисти добави, че пред проверяващите ще каже същото, което сподели и в деня след председателския съвет.

 

Йорданов напомни, че на срещата са участвали вицепремиерът Мария Габриел (тогава в качеството на премиер), членове на Централната изборна комисия (ЦИК) и представители на всички парламентарни групи, като се изключи „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП - ДБ).

 

Депутатът позволи, че евентуално всички участвали на този председателски съвет, по време на който са се чули тези закани, също ще бъдат разпитвани. „ Това не е дума против дума ”, безапелационен бе Йорданов. Ако не извърнат внимание, това ще е закононарушение. Тук става дума за корупция в големи размери и за закани, изясни още депутатът.

 

По тематиката за бюджета Тошко Йорданов сподели, че той пораства в последните четири години с големи темпове. Външният дълг - също, а благосъстоянието на хората пада, цените са в пъти по-високи, сподели Йорданов и добави, че това го тормози.

 

Според него министърът на финансите Асен Василев залага в бюджета за 2024 година големи пари, за които се споделя, че са за финансови разноски за министерства. Целта е да се създадат улици, водопроводни мрежи. Парите не стигат до общините и се връщат назад в бюджета, уточни Йорданов. Така, съгласно Йорданов, Василев казвал " какъв брой сме добре с недостига ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР