Депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева заяви пред Нова

...
Депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева заяви пред Нова
Коментари Харесай

Ива Митева: Имаме проблем в самото управление - с премиера и с вицепремиера

Депутатът от „ Има подобен народ” Ива Митева съобщи пред Нова те, че предварителни избори не са нужни, даже са рискови в този миг. Коментарът ѝ идва, откакто Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща обединението.

Митева счита, че би трябвало да се опита да се сформира нов кабинет. „ Ако искахме този министър председател да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото ръководство - с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на съдружните препоръки да не се случва нищо”, означи тя.

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Митева посочи, че Има Такъв Народ няма да поддържа държавно управление на „ Продължаваме Промяната”. „ Друг мандат с Политическа партия не считам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим държавно управление на необятното единодушие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим”, изясни депутатът.

Според нея е било начертано съглашение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано. „ Правителство на малцинството на Има Такъв Народ не е необичайно, когато доверието е изчерпано, когато сме реагирали остро, когато неведнъж сме реагирали и не сме били чути”, сподели Митева.

Тя разяснява значимостта на личностите, които стоят отпред. „ Казахме, че избираме А тима, аз не виждам А тима - на никое място на нито един пост. Нека в действителност да стартираме да търсим А тима и хората, които могат в действителност да взимат решения и да се оправят. И да престанем с празните приказки”, моли Митева.

Според нея евентуално Има Такъв Народ няма да поддържа министрите, които Кирил Петков ще предложи на мястото на изтеглените от Слави Трифонов. „ Ако не бъдат определени, той би трябвало да изиска или избор на доверие, или да му се изиска избор на съмнение, или да си подаде оставката. Може пък да си откри гласове от другаде - Движение за права и свободи, ГЕРБ или „ Възраждане”, посочи депутатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР