Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предупреди за проблем в приходната

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предупреди за проблем в приходната
Коментари Харесай

Добрев предупреди за проблем в приходната част на бюджета

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предизвести за проблем в приходната част на бюджета.

Добрев е един от тримата народни представители – дружно с Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, внесли план на решение за удължение на периода за внасяне на бюджета за 2024 година

Основната причина е депутатската почивка до началото на ноември и акцията за локални избори, изясни Добрев.

“Моето персонално мнение е, че забавянето се постанова поради това, че не излизат сметките. Приходната част на бюджета за тази година не върви. За да се вмъкнем в 3-те %, ще се съкратят разноски. Същия проблем има финансовото министерство и за идната година. Това е нещо, за което ние предизвестяваме от 3 години ”, сподели Делян Добрев.

Той подлага на критика част от предложенията на финансовия министър Асен Василев, в това число концепцията за така наречен “донос – бонус ” – за връщане на отстъпка против касова записка и увеличение на Данък добавена стойност за ресторантьорите.

“Ще чакаме да забележим какво ще ни предложи кабинетът. Те би трябвало да потвърдят с планове, че при нарастване на 20% на Данък добавена стойност приходите няма да останат същите. Доколкото знам, при пониженията приходите се резервираха и даже се усилиха – т.е., по-ниската ставка усилва общия размер на приходите. Ако вдигнем на 20% още веднъж Данък добавена стойност за ресторантьорите, може секторът още веднъж да излезе в сивия бранш ”, добави депутатът.

По-рано Корнелия Нинова се разгласи срещу удължаването на периода.

“Срокът, очакван в закона, в този момент е края на октомври. Така с отлагането срокът ще стане средата на ноември. Има извънредно огромни другия сред ръководещите по връзки на бюджета, тяхното разпределение на порции към този момент става доста нездравословно за страната ”, сподели Нинова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР